MS var bare sekunder unna å ta med seg alle tre poengene fra første kvalifiseringskamp mot Ski, men dro det til slutt i land etter straffeslag. I starten av kampen fikk vi kjenne på mer tempo enn vi er vant med fra sesongen i andredivisjon. Ski var mest på hugget fra start, men MS fikk likevel inn den første fulltrefferen ved Kristoffer Skjervold. Mot bedre motstand straffes feil mye hardere, og kun 17 sekunder senere var det balanse i regnskapet. Drøye kvarteret ut i perioden tok Ski ledelsen i undertall, og ved første pause satt vi igjen med følelsen av at gutta hadde fått kjørt seg litt mer enn man hadde håpet på forhånd.

Men utover i andre periode fikk også Ski merke at de hadde åpnet hardt. MS overtok gradvis kommandoen, og snudde kampen med flotte scoringer av Fabian Zuccarello og Rolf Thomas Aastad. Da Martin Ytterstad la på til 4-2 tidlig i tredje periode så det lyst ut, og MS så også lenge ut til å ha noenlunde kontroll. Men de siste fem minuttene slapp vi oss litt tilbake, og da Ski reduserte med snaue fire minutter igjen ble det virkelig hett om ørene på Furseth og co. Gutta var utrolig nær å redde alle poengene i land, men helt i sluttsekundene glapp det altså. Spilleforlengelsen endte målløst, og det var duket for en straffekonkurranse som skulle bli lang og målfattig. På de fem første forsøkene scoret kun Rolf Thomas Aastad for MS, men Ole Morten Furseth slapp også inn bare en puck. Aastad satte endelig en ny i vårt forsøk nummer 11, og Ski bommet på sin siste etter å ha misbrukt fem matchpucker.

Jubelen ble nok litt mer behersket med tanke på hvor nær man var full pott, men det er likevel en utrolig stor forskjell på tap og seier i straffene. For Green Army var det omtrent alt en kamp kan inneholde av spenning, frustrasjon og glede. Vi tar to poeng mot vår høyest rangerte motstander, og har muligheten til å sikre opprykk allerede i lørdagens kamp mot Hasle/Løren. Men kveldens forestilling har garantert kostet mye krefter. VI har kortere hviletid etter første kamp enn samtlige andre lag, og skal i aksjon igjen allerede klokken 13 på lørdag. Og vi gjorde jo ikke kvelden kortere for oss selv med et langt straffedrama, selv om det fikk en lykkelig slutt. Hasle på sin side gikk på en ordentlig mental smell mot Kongsvinger, hvor et selvmål av målvakten vippet kampen i Kongsvingers favør.

Etter første dag ligger vi på andreplass, og siden Furuset trakk seg har ishockeyforbundet bekreftet at tre lag går opp fra kvaliken under forutsetning av at de oppnår lisens. Dramaet fortsetter!