Takk for meg

Hvert eventyr har en slutt. Jeg har vært med i klubben fra sin start i 1967, klubben som ble stiftet av min far Jan, som en avdeling i idrettslaget Manglerud Star.  Sportslig sett ble det 2 NM, gull, jr NM gull, gutte- og smågutt gull. Når spiller karrieren var over ble jeg trener (alt fra hockeyskole til A-lag), styreleder, daglig leder, sportslig leder og også hedret som æresmedlem i klubben.

   

Det er en del viktig ting som er skapt og er viktig for bærekraften i klubben; Jan Molberg sammen med Oslo Kommune fikk bygget ishallen i 1979. I 2003 fikk jeg sammen med Oslo Kommune rehabilitert ishallen for 35 millioner kroner.

Som en konsekvens av ishallen fikk vi til en vesentlig større driftsavtale med Oslo Kommune i år 2000. Dette sammen med Hasle Løren ved Terje Nyhaug, Grüner ved Evan Malm fikk en driftsavtale som ble meget viktig fundament i vår økonomi og drift, noe som fortsatt lever i beste velgående.

Jeg har alltid vært opptatt av utdannelse og idrett, og fikk i 2002 startet Wang topp hockey sammen med daværende rektor Ingar Lae. Wang flyttet inn i Manglerud hallen fra 2020. Det har vært en kjempesuksess for Manglerud Star og Norsk ishockey; det er bare å lese statistikker på vårt landslag og å se hvilke som har deltatt på denne reisen.

Lykkes også med hockeysamarbeid med Manglerud VGS, hadde samarbeid frem til skolen ble Manglerud VGS for musikk og drama.

Fikk til et samarbeid med Ulsrud VGS som hadde Espen Sæther som lærer og samtidig var han trener hos oss. Etter hvert sluttet Espen og søknadene uteble og tilbudet ble borte.

Med erfaring fra nevnte så vi at det var viktig ha et samarbeid med en VGS skole, så jeg kom i kontakt med rektor Arnfinn Stautland hos Hellerud VGS og fikk et tilbud på «studiespesalisering og byggfag» rettet utdannelse. Nå ser det ut til at Etterstad VGS også blir med, så dekker vi flere fag..

Disse skolesamarbeidene gir ikke bare våre utøvere utdannelse og ekstra trening på dagtid, men også økonomisk støtte til å heltidsansatte trenere på vårt U 20 og U 18 lag.

Har hatt gode samtaler med nestleder Trond Nordbø om veien videre, så for to år siden kom Magnus Melbye og Andreas Sollien til klubben som en konsekvens av sitt kjennskap til meg og min sønn Patrik. Da slet vi sportslig som klubb i MS Bredde, men vi har klart å snu dette og at Magnus Melbye nå blir ny sportslig leder står jeg 100% bak.

Når det gjelder administrasjonen var min innstilling Ann-Brit Thorkildsen, som i min verden har klart vært den beste medarbeider vi har hatt i administrasjonen i Manglerud Star Hockey sin historie. At styret ikke valgte å forlenge med henne synes jeg er synd, men respekterer selvfølgelig styrets valg.

Lykke til videre alle barn og unge samt trenere i Manglerud Star Hockey Bredde.

PS! Vi må redde A-laget, få kontroll på drift og økonomi, uten A-lag dør elite delen av bredde ganske fort og vi får en helt annen klubb

Med vennlig hilsen
Rune Molberg