Nitten jenter møtte opp på isen og treningen ble delt i to treningsgrupper.

På den ene banehalvdelen deltok 6 jenter i alderen 4-8 år hvor hovedfokuset var å finne balansen på skøytene i form av lek. Trenerne Rebekka og Ina instruerte øvelsene. Hvert enkelt barn fikk god individuell oppfølging og det var ekstra fokus på hva som er viktig for å finne balansen. Barna øvde på å gå opp og ned på knærne, ned på magen og trente på å bremse/stoppe med skøytene. Jentene ble også forklart hvordan de måtte å bøye knærne og sitte i «hockey» og de kunne late som at de satt på do, noe jentene syntes var gøyalt. Flere morsomme øvelser som ble gjennomført var har’n, hinderløype med slalom, hele runder rundt pionen, og et hinder hvor jentene måtte bøye seg ekstra langt ned for å komme gjennom. Vi avsluttet treningen med at to og to dro hverandre med kølle etter seg.

Den andre gruppen hadde Johnny Bruun og Madelen Rognaldsen som trenere. Madelen spilte i Manglerud Star på aldersbestemte lag samtidig som hun spilte for Vålerenga damelag. Hun reiste til Sverige som 16 åring og kombinerte hockey med videregående skole. Hun har mange offisielle landslagskamper for Norge. Det er ekstra gøy og verdifullt at hun bistår med sin erfaring og kompetanse. Denne treningsgruppen var bestående av jenter som allerede spiller i klubben, men som er i ulik alder. Jentene fikk trent godt på skøytegåing rundt sirklene, «c-cuts», vendinger fra forover til bakover og dra hverandre med kølle. Jentene hadde øvelser med puck og kølle med pasninger og avslutning på mål, «fotball» og spill i liten sone.

Vi vil i tiden fremover forsøke å tilpasse treningene etter ferdigheter og alder. Dette skaper mestring og glede på hockeybanen!

Vi gleder oss til fortsettelsen og faste treninger sammen med disse flotte jentene! Søndag 13 desember blir det juleavslutning for jentetreninger med disko og godteposer.

Foto: Lisbeth Halvorsen

Manglerud Star jentehockey tar smittevern på alvor. Følg smittevernreglene, så kan vi spille hockey. Ta en for laget!