Lørdag 18. oktober var det jentehockeydag i Manglerudhallen og 24 ivrige jenter stilte opp med godt humør.

Manglerud Star hockey arbeider for å etablere et eget jentelag, og har to trenere, Ina Andersen og Rebekka Abrahamsen og en lagleder, Cathrine Kråkenes på plass. Jentedagen var et tilbud til jenter som kunne tenke seg å spille hockey.
På isen hadde Rebekka et eget opplegg for de jentene som ikke hadde gått så mye på skøyter, hvor de trente på balanse og å bli trygge på å ha skøyter på bena. Rebekka har vært aktiv hockeyspiller hele oppveksten, både som utespiller og etter hvert keeper. Hun har også trenererfaring Løren skøyte- og hockeyskole.
Johnny Bruun, tidligere spiller i GET-ligaen, som har vært trener på hockeyskolen og er trener på U8, trente de litt mer øvede jentene, med mer tekniske øvelser. Johnny kommer også til å bidra på jentetreningene framover.
Hovedtrener Ina har spilt hockey på jentelag hele oppveksten og for Jordal damer. Hun har også vært hjelpetrener for jentehockey og har bidratt ved behov på Manglerud Star skøyte – og hockeyskole. Siden Ina var syk, fikk vi eksperthjelp fra A-lag spiller, Kjetil Martinsen. Han trente de som hadde vært mye på is tidligere. De lærte skyteteknikker med puck og kølle og avsluttet med en liten hockey match.

Mange av jentene ønsker å fortsette og vi vil starte opp med egne treninger for jenter framover. Etter nyttår vil vi også arrangere en ny jentedag. Mer informasjon kommer.
Ønsker du å være med på laget? Ta kontakt med lagleder Cathrine Kråkenes:

Tlf: 952 44 975
E-post: [email protected]

Foto: Lisbeth Halvorsen