Både Oslo Pride og Elitehockeyligaen (EHL) har stort fokus på lagånd og samhold, og at alle skal kunne ta del i dette. Nå har de ti lagene i Elitehockeyligaen, i tillegg til Bambusa-ligaen, inngått et langsiktig samarbeid med Oslo Pride for å sette større fokus på mangfold og inkludering i norsk ishockey.

– Gjennom dette partnerskapet ønsker vi å åpne alle deler av ishockey-miljøet for et enda mer mangfoldig publikum. Det gjelder ikke bare på tribunen, men alle deler av ishockeyfamilien: fra hockeyskolen, til publikum, til amatørspill og profesjonelt spill, og hele breddeidretten. Alle skal føle seg velkommen hos oss, uavhengig av hvem man er eller hvem man elsker, forteller daglig leder i Elitehockey, Cato Cocozza.

Gjennom partnerskapet vil alle klubbene i ligaen gjennomføre kurs i Rosa Kompetanse, hvor spillere, trenere, ledelse og hele klubben får mer kunnskap om kjønn- og seksualitetsmangfold, identitet og inkluderingstiltak. Dette vil gi klubbene helt konkrete verktøy til å jobbe enda mer strategisk og effektivt med mangfoldsarbeidet lokalt, men også nasjonalt. ​Flere profilerte spillere fra ligaen er ambassadører for samarbeidet, og har tatt på seg en utvidet rolle som talspersoner på vegne av klubbene.

Historisk samarbeid
– Dette er det mest omfattende samarbeidet vi noen gang har gjort med idretten. At hockyen nå går fremst i rekken av gode initiativ til å gjøre idretten mer inkluderende er helt fantastisk å se. Mange andre er gode på talerstolen, men her har hockeyen hoppet galant over festtalene og gått rett på tiltak og handling. Idretten er et av de viktigste arenaene for å skape et inkluderende samfunn, for at folk skal føle tilhørighet. Vi håper det vi gjør sammen med hockeyen nå vil være til inspirasjon for flere idretter. Vår dør er åpen, sier leder i Oslo Pride, Dan Bjørke.
Kilde: https://www.hockey.no/nyheter/2024/pride-week-i-uke-5/

Manglerud Star ønsker å være en del av dette fantastiske og viktige magfoldsarbeidet blant barn, unge og voksne i klubben vår. Kommende A-lags kamp vil vi markere vår støtte.
Nå håper vi flere idrettsmiljøer ser til hockey Norge som viser seg frem fra sin beste side.
NRK SUPER har blant annet vært innom hallen vår og laget en reportasje om hockeyens PRIDE samarbeid <3
https://www.hockey.no/nyheter/2024/pride-week-i-uke-5/