Arkiv

Intervju med hoveddommer Owe Lüthcke

MS Hockey er mest kjent for sine mange talentfulle hockeyspillere. Men klubben har også fått frem mange dyktige dommere gjennom årenes løp. MShockey.no har tatt en prat med en av våre mest profilerte dommere, Owe Lüthcke.

Ved LS
Oppdatert: (10.9.2003)


Man må kanskje være litt maktsyk...

 

Owe er ekte MS-gutt, og startet sin karriere i klubben som smågutt. Debuten som spiller var ikke all verden.

 

- Vi hadde en trening før første kamp, spilte mot FIF i furusethallen, tapte 30-0!!!! Returkampen i Manglerudhallen tapte vi bare 9-3 om jeg ikke husker feil. FIF-spillerne knakk køller og foreldra kjefta på ungene sine for at de ikke vant mer...

 

Owe spilte aktivt i MS frem til juniornivå, men allerede på guttenivå begynte han å interessere seg mer for dømming.

 

-Jeg begynte å dømme som 14 åring, mye lilleputt- og småguttkamper i starten. Spilte på andrelaget som guttespiller, men jeg ville heller dømme kampene enn å spille, noe jeg fikk lov til... jeg var kanskje ikke så god som spiller i den alderen.. Etter bare et par år med dømming på lavere nivå fikk jeg dømme 3. og 4. div, samt junior. Jeg dømte også en del sammen med Anders Blegeberg faktisk, jeg lærte en god del av han. Fikk klare beskjeder om at hvis jeg var villig til å satse, ville dommerutvalget satse på meg, hvilket var veldig kult. Omsider ble jeg tatt opp i den gang 2. div og dømte bla. Lambertseter med sine mer eller mindre "tamme" spillere. Det året jeg skulle fylle 18 fikk jeg min debut i eliteserien, til da var jeg yngstemann som hadde fått elite, hvis jeg ikke husker feil, en stor ære for meg.

 

Internasjonale kamper da?

 

-Klatret raskt oppover på rankingen som LD og det begynte å bli virkelig artig. Etter få år fikk jeg sluttspillkamper og etter hvert også finalene. Dømte min første IIHF-turnering i 1995 og har hatt 8 stk totalt. Høydepunktet var e jr A-VM i Sverige 2000/01-sesongen. Avsluttet internasjonal LD-karriere i fjor i Latvia y jr B. Var også måldommer under OL på Lillehammer, an artig opplevelse. Alf Inge Andersen og jeg satt i finalen, cool. Det var 16 dager med MYE gøy, både i hallen og utenfor.

 

Mange lurer sikkert på hvorfor noen frivillig ønsker å bli hockeydommer. Som kjent må jo de fleste dommere tåle en god del kjeft fra både spillere og supportere. Vi spurte Owe om man må være selvplager for å bli dommer?

 

-Nei.... jeg vil ikke akkurat si det, litt maktsyk, kanskje, hehe. Det blir jo litt kjeft iblant, men vi har valgt det selv og det er ikke alltid så ille som det kan se ut. Owe forsikrer videre at han selv var en snill spiller i tiden som aktiv. Det ble ikke mange utvisninger på ham da han spilte i MS-trøya.

 

Mange tenker kanskje ikke over at dommere er toppidrettsutøvere på lik linje med spillerne. Det ligger mye trening bak en god dommer.  Owe forteller at  MS-dommerne legger mest vekt på  egentrening, løping, sykling ol.

 

-I år har vi i MS vært så heldige at vi har fått kort på S.A.T.S og for min del er det flittig brukt, spinning er en helt suveren treningsform...

 

Vi kan også legge til at Owe har fått prøve seg på istreningen sammen med a-laget, noe som blant annet resulterte i en scoring signert Lüthcke.

 

De siste fire sesongene har Owe vært linjedommer i eliteserien, parallelt med at han har vært hoveddommer i 1. divisjon og juniorseriene. Tilbakemeldingene har vært gode, og fra denne sesongen konsentrerer han seg om gjerningen som hoveddommer. Som MS-gutt får han vanligvis ikke dømme klubbens kamper, men jobben han og de andre MS-dommerne gjør bidrar også til å gi klubben et godt ry i hockey-Norge.

 

Vi ønsker Owe lykke til videre som hoveddommer!Print artikkel Skriv ut artikkelen
Manglerud Star ishockey
Plogvn. 22
0681 Oslo
Postboks 177 Manglerud
0612 Oslo
Kontaktinformasjon
Tlf: Bredde/Ishall 906 03 672
Tlf: Elite 97 09 14 06
post.bredde@mshockey.no
post.elite@mshockey.no

www.mshockey.no
Manglerud Star Bredde
Org.Nr.: 979 622 015
Konto nr.: 1602 52 47047
Manglerud Star Elite
Org.Nr.: 998 618 967
Konto nr.: 1503.29.31623

Nettløsning er levert av Kréatif AS