Klubbinfo, Historikk

Manglerud Stars historie i korte trekk.


Manglerud Star fikk ishockey på programmet i 1967.
A-laget rykket opp i den øverste divisjonen i 1973 og allerede i sesongen 1976/77 ble Manglerud Star Norgesmestere. MS gjentok bragden sesongen etter.

Ulike samarbeidsforsøk.
Sesongen 1989/90 inngikk MS og Furuset et samarbeide på A-lagsnivå som ble kalt "Oslo hockey". Dette ble en sportslig suksess, hvor elitelaget Furuset ble Norgesmestre og farmerlaget MS fikk bedre tabellplassering enn på mange år. Det var forøvrig i MS i denne sesongen at Geir Myhre hadde sin debut som trener.
Samarbeidet med Furuset varte desverre bare denne ene sesongen.

Sesongen 1990/91 tok vårt A-lag navnet "LM-90", etter at Lambertseter hockeyklubb ble fusjonert inn i Manglerud Star.

Sesongen 1991/92 var vi et farmerlag for VIF-hockey og spilte i 1. divisjon.

93/94-sesongen var MS igjen tilbake i eliteserien
under eget navn, i egne farger og uten samarbeid med annen klubb.

I sesongene 94/95 og 95/96 "lånte" MS ut eliteserieplassen til Spektrum Flyers. Dette ble ikke noen stor sportslig suksess for MS, så fra og med sesongen 96/97 ble det igjen bestemt å satse på egne krefter.

De siste sesongene har A-laget havnet midt på tabellen. Sesongen 2000/2001 knep vi nesten en sluttspillplass, det stod om et poeng.

Hvorfor er MS gule og grønne?
Versjon 1

Manglerud Stars klubbfarger er opprinnelig grønt og hvitt, men når vårt ishockey A-lag rykket opp i toppserien i 1973 var lagets drakter utslitte og økonomien dårlig. Derfor sendte lagets oppmann og primus motor, Per "kaka" Karlsen et tiggerbrev til Minnesota North Stars. (det som nå har flyttet og heter Dallas Stars). De er som kjent gule og grønne.
Utrolig nok ble det sendt over et sett med drakter, og siden den gang har MS spilt i sine gule og grønne drakter! Etter det har også resten av klubben tatt disse fargene, og fargene gjenspeiler seg også i klubbens logo.

Hvorfor er MS gule og grønne?
Versjon 2

"Gode viner og historier (eller versjon 2 av hvorfor MS er gule og grønne)"

Det er med vandrehistorier som det er med årgangsviner; de blir bare bedre og bedre med årene som går. Så også med storyen vi presenterte om hvorfor Manglerud Star har gult og grønt som draktfarger.
Litt mer grunnarbeid rent redaksjonelt, har avslørt en smule uriktigheter ved den første versjonen. Det geniale vi gjorde var å ta en prat med hovedpersonen selv, Per "kaka" Karlsen.
Historien holder fortsatt mål med at det er hans "skyld" at gulfargen kom på draktene, men røveren om at draktene i sin tid var en gave fra Minnesota North Stars er ikke riktig. Manglerud Stars opprinnelige klubbfarger er hvitt og grønt, men dette ble for blast på hockeydrakter etter "kakas" oppfatning. Derfor fikk han frisket opp draktene med en god porsjon gult da laget kjøpte nye drakter fra en fabrikk i Finnland, slik at klubbens første A- lagsdrakter ble gule, grønne og litt hvite.
Den første sponsoren på draktene var oljeselskapet BP, som også har gult og grønt i sin logo, noe som forsterket inntrykket om at MS er gule og grønne. Siden disse opplysningene er innhentet fra hovedpersonen selv, går vi ut i fra at de er riktige.

Som en kommentar til den første historien er det bare å si: -Var det ikke sant, var det i alle fall godt løyet.........Print artikkel Skriv ut artikkelen
Manglerud Star ishockey
Plogvn. 22
0681 Oslo
Postboks 177 Manglerud
0612 Oslo
Kontaktinformasjon
Tlf: Bredde/Ishall 906 03 672
Tlf: Elite 97 09 14 06
post.bredde@mshockey.no
post.elite@mshockey.no

www.mshockey.no
Manglerud Star Bredde
Org.Nr.: 979 622 015
Konto nr.: 1602 52 47047
Manglerud Star Elite
Org.Nr.: 998 618 967
Konto nr.: 1503.29.31623

Nettløsning er levert av Kréatif AS