Storhamar-MS 7-2

(1-2, 2-0, 4-0)

Oppdatert: (25.2.2018)Foto: Fredrik Hagen

Kveldens bortekamp på Hamar hadde ingen betydning for noen av lagene tabellmessig, da Storhamar ble suverene seriemestre før OL-pausen og MS allerede hadde sikret sjuendeplassen. Men MS ønsket nok å vise vertene at de blir å regne med i sluttspillet, og det kom i det minste til syne i kveldens førsteperiode. MS hvilte en småskadet Dylan Richard, og hadde stokket om på flere av rekkene før dette oppgjøret. Per Kristian Person har nylig lagt bak seg et langt skadeopphold etter flere hodeskader det siste året. Han har vært pigg i kampene han har spilt så langt, og midtveis i kveldens førsteperiode kom han alene med målvakten etter et strålende pass fra Sander Boroczky. PK gjorde ingen feil, og kunne feire sin første scoring for sesongen. Matt Van Voorhis, som også har vært ute med hjernerystelse, noterte seg også for assist i sitt comeback. 

Storhamar måtte ha et power play for å sette kveldens første puck bak Kris Joyce, men like etterpå slo MS tilbake da Fredrik Jørgensen elegant styrte inn et nytt skudd fra PK Person. Også Fredda har som kjent hatt et langt opphold med hjernerystelse denne sesongen. Spillerne som har kjempet seg tilbake etter skader var de samme som gikk foran med et godt eksempel i kveld. Også i andre periode var MS lenge godt med på notene, men vi møtte et lag som har stor bredde og kvalitet i alle ledd og som blir storfavoritter i sluttspillet. Det ble tydelig da seriemesteren enkelt scoret to sene mål i perioden uten å ha skapt all verden så langt i kampen.

MS hadde likevel poeng i sikte frem til nesten halvspilt tredjeperiode, men da hjemmelaget doblet ledelsen klarte ikke MS mobilisere nok motivasjon til å kjempe videre for i utgangspunktet betydningsløse poeng. Men Dave Livingston og gutta selv er neppe fornøyd med måten vi avsluttet kampen på da tre nye baklengsmål rant inn på de siste drøye fem minuttene. Dette er ikke måten å fremstå på om man ønsker å bli valgt bort i kvartfinalen. Det valget skal Storhamar ta etter tirsdagens runde, da MS spiller en ny vanskelig bortekamp mot Stjernen som kjemper med kniven på strupen om den siste sluttspillplassen. 

Det er vanskelig å spekulere i hvordan lagene tenker når de skal kunngjøre valgene på tirsdag. Storhamar velger altså mellom MS og Stjernen eller Lørenskog, Sparta blir neste lag til å velge, dernest Lillehammer. Frisk må ta til takke med det som blir til overs, og det ligger neppe i kortene at det blir MS. Sparta og Lillehammer er de to lagene vi har tatt flest poeng mot denne sesongen, og er motstandere som kan passe oss godt. Fasiten får vi altså om to dager, og det eneste vi nå kan gjøre for å påvirke valgene er å levere en god sesongavslutning mot Stjernen. Denne kampen kan bli en god oppladning til sluttspillet, da vi altså møter et lag som kjemper desperat for sluttspill og MÅ ha tre poeng for å ha den muligheten. 
Print artikkel Skriv ut artikkelen
Manglerud Star ishockey
Plogvn. 22
0681 Oslo
Postboks 177 Manglerud
0612 Oslo
Kontaktinformasjon
Tlf: Bredde/Ishall 906 03 672
Tlf: Elite 97 09 14 06
post.bredde@mshockey.no
post.elite@mshockey.no

www.mshockey.no
Manglerud Star Bredde
Org.Nr.: 979 622 015
Konto nr.: 1602 52 47047
Manglerud Star Elite
Org.Nr.: 998 618 967
Konto nr.: 1503.29.31623

Nettløsning er levert av Kréatif AS