Arkiv

Intervju med Anders Blegeberg

28.4-03

Ved LS
Oppdatert: (03.9.2003)

Anders Blegeberg har som kjent tatt over trener-ansvaret for a-laget, og skal trene gutta sammen med Martin Andresen. Blegeberg har tidligere blant annet trent VIFs eldre juniorer med stor suksess. Han var også innom Spektrum Flyers som a-lagstrener i 94/95. Den sesongen trente han også MS' juniorlag med spillere som brødrene Trygg, Mads Hansen og Joakim Sæther.

mshockey.no tok en nettprat med Blegeberg angående sommertrening og ambisjoner fremover.
Et naturlig spørsmål å komme inn på var hvorfor Blegeberg valgte nettopp MS. Til dette svarer han at satsingen på norske spillere står sentralt.

- MS ønsket å satse på unge spillere som vil bli toppidrettsutøvere. Det at mange av klubbens støttespillere har "hockeykultur" i blodet, gjør att jeg ser lyst på framtiden.

Sommertreningen er nå i full gang. Laget kjører styrketreninger, variert kondisjons- og koordinasjonstrening. Spillerne skal også bruke sommeren til skudd-trening. Blegeberg ønsker at sommertreningen skal bli lagt opp litt mer individuelt, men mener at det er viktig allerede nå å bygge lagfølelsen.

På spørsmål om trenerfilosofi og ambisjoner for laget svarer han som følger:

- Vi i MS må gjøre hverandre gode. Spillerne må elske å spille ishockey - ha stoltheten av å tilhøre Manglerud Star. Vi må ha spillere som betaler prisen i alle kampene.

Det var også naturlig å spørre om hva Blegeberg mener er den største forskjellen på å trene et lag i eliteserien kontra et juniorlag. Han fremhever her at det stiller større krav til både trener og spillere å spille i eliten. Man må ha tro på egne ferdigheter. Men selv om MS får et meget ungt lag er det også viktig å ha en stamme av erfarne spillere.

- Det å mixe gammelt og ungt blir spennende. Vi må bruke erfaringen til Fredrik Trygg og Espen Pettersen. Disse løfter MS-kulturen videre.

Vi ønsket også svar på hvilke mål og ambisjoner han har for fremtiden. Mange er bekymret for at MS skal ende opp som et rent farmerlag for andre klubber i Oslo-regionen, og vi spurte Blegeberg om han tror MS igjen kan bli et topplag i norsk eliteserie. Dette svarte han bekreftende på. Hva angår ønsker og mål for fremtiden, står en rehabilitert hall naturlig nok høyt på ønskelisten. Bedre arbeidsforhold vil virke motiverende på både trener og spillere.

- Når hallen har blitt rehabilitert, kan vi bygge opp "NYE" MS. Vi i MS kan bli ett topplag. Troverdigheten til MS må bygges opp over tid. Spillere som Mats og Marius Trygg/Mads Hansen er viktige ambassadører for kvaliteten til Manglerud Star.

På spørsmål om vi kan klare å beholde våre talenter i klubben, mener han at det bør være fullt mulig. MS har avlet mange toppspillere, og Blegeberg tror at disse en dag vil vende hjem til moderklubben.

- Skal vi beholde spillere i framtiden må vi samarbeide med næringslivet. Legge til rette for toppidrettssatsing i Manglerud Star. Toppspillerne vil en gang i framtiden komme tilbake til klubben.

Vi takker for praten, og ønsker Anders velkommen til MS - og ikke minst ønsker vi han og resten av laget lykke til med den kommende sesongen.


Print artikkel Skriv ut artikkelen
Manglerud Star ishockey
Plogvn. 22
0681 Oslo
Postboks 177 Manglerud
0612 Oslo
Kontaktinformasjon
Tlf: Bredde/Ishall 906 03 672
Tlf: Elite 97 09 14 06
post.bredde@mshockey.no
post.elite@mshockey.no

www.mshockey.no
Manglerud Star Bredde
Org.Nr.: 979 622 015
Konto nr.: 1602 52 47047
Manglerud Star Elite
Org.Nr.: 998 618 967
Konto nr.: 1503.29.31623

Nettløsning er levert av Kréatif AS