Arkiv

Intervju med Petter Skolla

Vi har intervjuet eliteseriens yngste lagkaptein, Petter Skolla.

Ved LS
Oppdatert: (11.11.2003)

Petter Skolla er med sine 21 år en meget ung kaptein, men likevel eldre enn gjennomsnittet i MS. Petter er en ekte MS-gutt, og startet karrieren på hockeyskolen som fireåring. Derfra har det vært MS hele veien. Vi spurte ham om høydepunkter så langt i karrieren.

-Høydepunkter i MS-trøya er vel da vi kom på 5. plass i sesongen 2000/2001. Det var sesongen jeg scoret mitt første eliteseriemål, mot lørenskog. Jeg kan jo ta med 4-0-seieren over storhamar hjemme i sesongen 2002/2003.

Petter fikk sin a-landslagsdebut i European Ice Hockey Challenge 2002 i Italia, mot Polen. I helgen var det duket for nye landskamper, i Danmark. Vi ba Petter fortelle litt om oppholdet.

-Turen til Danmark gikk bra. Vi spilte mot Danmark i første kampen. Dette var en kamp som var preget av at spillere kommer fra forskjellige klubber og spillesystemer. Alle på laget vet hvordan spillesystemet er
på a-landslaget, så etter kampen og to treninger ble det bedre. De to neste kampene mot Latvia og Polen vant vi. For min del syntes jeg det gikk bra. Jeg spilte kampen mot Danmark og kampen mot Polen. På de to kampene hadde jeg +4 og ett pass.

Denne sesongen spilles som kjent B-VM på hjemmebane, og vi spurte Petter om hvordan han vurderer sine egne sjanser til å komme med.

-Når det gjelder VM er det et stort steg, men muligheten er alltid der, så det er bare å jobbe hardt. Det blir utrolig tøft å komme med, da alle utlandsproffene deltar.

Onde tunger har stilt spørsmålstegn ved at MS, som bunnlag i serien fikk med en spiller. Vi spurte Petter om det er en fordel eller ulempe for en back å spille i et av de svakere lagene.

-For min egen del vil jeg si at det å spille i Manglerud Star er bra. Det blir mye spilletid. Det er det som gjør en spiller til en bedre spiller. Jo flere kamper man spiller, jo bedre er det.

Etter at Axel Grusell forlot MS, er det et helnorskt lag Petter Skolla er kaptein for. Vi spurte om det er mulig å overleve i eliten med et norsk mannskap?

-Det er selvfølgelig tøft med et ungt lag i eliteserien, men vi jobber og sliter hardt i hver kamp for å oppnå et bra resultat. Klarer klubben å holde på de spillere som er i dag og fortsatt gi dem et godt treningstilbud, vil dette på sikt gi resultater. Det med utlendinger i klubben er det økonomien som styrer. For norsk hockey er det negativt med utlendinger, med tanke på de norske talentene som er. Jeg er ikke imot utlendinger, men det bør være en grense på hvor mange utlendinger en klubb kan ha.

Petter forteller videre at en kapteins rolle i laget er å vise vei for de andre, støtte opp spillere og spre positive ting rundt i laget, samt være bindeleddet mellom spillere og trenere. Vi var også nysgjerrige på hva dommerne egentlig sier til kapteinene i "alvorspraten" før kampen, og Skolla forteller at dette varierer fra dommer til dommer.

-Noen sier bare lykke til og spill god hockey, andre sier: spiller dere, dømmer vi.. Det kan hende de minner oss på det med høye køller og taklinger bakfra og mot hodet...

Petters favorittspiller i MS gjennom tidene er Mats Trygg, som også er hans svoger. Kontrasten mellom trenings- og spilleforhold i MS og i Mats Tryggs Färjestad, er unektelig stor. Petter forteller likevel at han trives utmerket hjemme i "Garasjen" på Manglerud, men at han selvsagt gleder seg til den nye hallen står ferdig.

Petter studerer til daglig ved IT-akademiet, ved linjen Nettverksadministrator. I likhet med våre andre intervjuobjekter, fikk også vår kaptein spørsmålet om hva han synes om klubbens nye nettsider.

-Jeg er innom internett-sidene tre-fire ganger i uka og titter, og er stort sett fornøyd med sidene. Jeg savner kanskje poengstatisitkk for tidligere sesonger.

***

Vi takker for nettpraten, og i tråd med Petters ønske er nå linker til poengstatistikk for siste to sesonger lagt ut på statistikksiden.Print artikkel Skriv ut artikkelen
Manglerud Star ishockey
Plogvn. 22
0681 Oslo
Postboks 177 Manglerud
0612 Oslo
Kontaktinformasjon
Tlf: Bredde/Ishall 906 03 672
Tlf: Elite 97 09 14 06
post.bredde@mshockey.no
post.elite@mshockey.no

www.mshockey.no
Manglerud Star Bredde
Org.Nr.: 979 622 015
Konto nr.: 1602 52 47047
Manglerud Star Elite
Org.Nr.: 998 618 967
Konto nr.: 1503.29.31623

Nettløsning er levert av Kréatif AS