Arkiv

Intervju med Mathias Trygg

Vi har tatt en prat med en av klubbens mange store talenter, Mathias Trygg.

Ved LS
Oppdatert: (13.1.2004)

Man kan trygt si at Mathias Trygg er arvelig belastet, og han startet da også sin karriere i MS allerede som treåring. Fra hockeyskolen tok han steget opp gjennom alle aldersbestemte lag, og forrige sesong fikk han sin a-lagsdebut. Mathias har fortsatt ikke fylt 18, men denne sesongen utgjør han likevel førsterekken sammen med jevngamle Mathis Olimb og Martin Røymark. Vi spurte hvordan det er å spille i en så ung rekke på a-laget.

-Det er ganske spesielt å spille i en ren yngre junior-løperrekke. Jeg tror ikke det har skjedd så mange ganger i den norske eliteserien. Men det er ikke noe jeg går rundt tenker på, selv om vi er yngre enn de fleste andre så tar vi ett bytt av gangen og prøver å prestere hver gang vi er på isen. Vi er ikke så store og tunge men vi er tekniske, har bra fart og vi prøver å jobbe intensivt. Vi må spille på det vi er gode på, og hittil har det fungert bra.

Han forteller videre at han spiller rundt 75 kamper på en sesong, og at det fort kunne blitt flere om han kunne vært med på alle juniorkampene. I tillegg til junior- og a-lagskamper for MS, er Mathias selvskreven på landslaget for U18. I romjulen reiste han sammen med fem andre MS-gutter til Viking Cup i Canada. Her deltok 8 nasjoner, og de norske fikk bryne seg på spillere helt opp til 28 år. Forsåvidt ikke noe nytt for Mathias & Co. Denne turneringen var også guttas sjanse til å vise seg frem for scouter fra NHL-klubbene. Mathias forteller at det gikk bra for samtlige MS-gutter, selv om Norge gikk på fire strake tap i turneringen.

Mathias kommer som nevnt fra en velkjent hockeyfamilie, men grunnet tett program her hjemme, er det ikke så ofte han får sett brødrene Mats og Marius i aksjon i Sverige. Mathias forteller at han har sett en kamp med Mats Tryggs Färjestad så langt denne sesongen. Marius har flyttet til Stockholm og Hammarby, noe som gjør det enda vanskeligere for Mathias å få med seg noen av hans kamper. Begge brødrene nyter forøvrig godt av treningsforhold lillebror Trygg bare kan drømme om i MS.

Mathias forteller:Print artikkel Skriv ut artikkelen
Manglerud Star ishockey
Plogvn. 22
0681 Oslo
Postboks 177 Manglerud
0612 Oslo
Kontaktinformasjon
Tlf: Bredde/Ishall 906 03 672
Tlf: Elite 97 09 14 06
post.bredde@mshockey.no
post.elite@mshockey.no

www.mshockey.no
Manglerud Star Bredde
Org.Nr.: 979 622 015
Konto nr.: 1602 52 47047
Manglerud Star Elite
Org.Nr.: 998 618 967
Konto nr.: 1503.29.31623

Nettløsning er levert av Kréatif AS