Arkiv

Intervju med Rune Watz Sundeng

Vi har snakket med en av nykommerne på a-laget til MS denne sesongen.

Ved LS
Oppdatert: (04.2.2004)

Rune Watz Sundeng er 20 år gammel, og fulgte trener Anders Blegeberg fra VIF til MS i fjor høst. Rune forteller hvordan han - noe motvillig - startet sin hockeykarriere i Vålerenga.

-Jeg startet på ishockey da jeg var i rundt 5-årsalderen, da foreldra mine meldte meg på hockeyskolen til Vålerenga, litt ufrivillig! Men jeg fortsatte med å spille for Vålerenga helt til i fjor våres, da jeg kom hit til MS.

Rune ble dobbeltmester med VIFs eldre juniorlag i fjor. Vi spurte ham om hva som er den største forskjellen på å spille i eldre junior kontra eliteserien.

-Med tanke på at jeg har gått fra et juniorlag til et A-lag, så blir det jo store forskjeller på tempo og tyngde! Jeg er nok fortsatt litt junior med tanke på spillestilen, men har blitt noen erfaringer rikere med å spille mot de "store" gutta... Ellers så er det mye av det samme, mange av de samme gutta jeg har spilt med i flere år, pluss treneren som jeg har hatt 3 år i Vålerenga. Den største forskjellen var å gå fra Jordal til Garasjen, men det vil jo ordne seg nå som vi får ny hall, det blir bra!

I forrige sesong var Rune med på å slå Comet i treningskamp med VIF eldre junior. Vi ville vite hvordan han vurderer MS sine sjanser i kvalifiseringsspillet.

-Jeg tror vi har en veldig god sjanse til å holde plassen i eliteserien! Selv om motstanden er tøff, så bør dette året i eliteserien være med på å hjelpe oss til gode resultater. Opprettholder vi det spillet vi har hatt i de beste kampene våre i år, så tror jeg det skal gå... Men nå har ikke jeg noe kjennskap til det laget Comet har i år, det virker bedre enn hva vi møtte, så jeg vil nok ikke tenke for mye på det resultatet...

Rune er opprinnelig back, men i de siste kampene har han fått prøve seg som løper. Det har blant annet resultert i to scoringer og en assist i de siste to kampene. Rune forteller likevel at han føler seg mest hjemme på backplassen.

-Må nok ærlig innrømme at jeg er og liker å være back, men jeg har sett på løperrollen som en mulighet til å kunne få utvikle spillet mitt. Og nå som måla og poengene har kommet, så må man jo si at det ikke er så dumt likevel... Man er litt friere som løper. Men jeg har vært fast back i ca de 15 åra jeg har spilt, minus 2 eller 3 juniorkamper i fjor da jeg var center, så jeg føler vel at det er der plassen min er!

Det er slutt på den tiden da alle hockeyspillere var rørleggere eller blikkenslagere. Utenfor isen har Rune valgt å fordype seg i lovbøkene.

-Blir jo mye hockey, men jeg prøver å studere litt ved siden av... Jeg studerer Jus og er på mitt 2. semester i privatrett grunnfag på UIO. Noe spesielt, men helt greit, mye lesing!

Ved siden av trening, kamper og studier, finner han også tid til å følge med på mshockey.no.

-Jeg tar vanligvis en daglig visitt for å se om det er kommet noen nye nyheter. Og det må sies at det er en veldig bra hjemmeside som klubben kan være stolte av!

***

Vi takker Rune for praten, og ønsker lykke til videre i sesongen.Print artikkel Skriv ut artikkelen
Manglerud Star ishockey
Plogvn. 22
0681 Oslo
Postboks 177 Manglerud
0612 Oslo
Kontaktinformasjon
Tlf: Bredde/Ishall 906 03 672
Tlf: Elite 97 09 14 06
post.bredde@mshockey.no
post.elite@mshockey.no

www.mshockey.no
Manglerud Star Bredde
Org.Nr.: 979 622 015
Konto nr.: 1602 52 47047
Manglerud Star Elite
Org.Nr.: 998 618 967
Konto nr.: 1503.29.31623

Nettløsning er levert av Kréatif AS