Arkiv

Intervju med Vidar Østli

Vi har intervjuet årets kaptein på a-laget, Vidar østli.

Ved LS
Oppdatert: (25.9.2004)

Vidar Østli er med sine 25 år blant de eldste og mest rutinerte på årets unge MS-lag. Karrieren startet han i Ski i 6-7-årsalderen, men som småguttspiller meldte han overgang til MS med ønske om å bli en bedre hockeyspiller. Etter to år i MS gikk ferden videre til NTG Lillehammer, der han ble norgesmester for junior tre år på rad. Fra sesongen 98/99 har han spilt på a-laget til MS, og i år er han altså valgt til lagets kaptein.

Vidar forteller at det kan være vanskelig å kombinere både hockey, jobb og skole. Han fullfører derfor diplomøkonomstudier ved BI Oslo til våren, noen semestre etter normert studietid. Ved siden av hockey og skole jobber han på regionslageret til Rema 1000 på Langhus 3-4 ganger i uken.

Vi ville vite hva Vidar ser på som sine styrker og svakheter på isen.

-Jeg synes selv jeg ikke har noen spesielle styrker. Vil karakterisere meg som en allroundspiller. Ikke rask, men heller ikke treg. Leser spillet bra, og er en bra pasningslegger uten å være en eminent playmaker. Jeg har en bra innstilling og hater å tape. Mine svakheter er uten tvil størrelsen, og skuddet som ikke er spesielt bra.

Om forventningene til kommende sesong:

-Jeg tror vi kommer til å befinne oss blant de 2-3 beste lagene i år. Jeg mener vi er gode nok til å vinne 1. divisjon, men det forutsetter at vi klarer å prestere på et stabilt bra nivå uten å gå på "smeller" mot f.eks. Grüner eller Gjøvik. I et eventuelt kvalifiseringsspill kan hva som helst skje, og et opprykk er innen rekkevidde.

Vidar forteller også at det selvfølgelig var en stor nedtur å rykke ned, men at dette ikke nødvendigvis er utelukkende negativt.

-Jeg tror ikke de mange unge spillerne i klubben har vondt av et år i 1. divisjon. Ettersom det i år har kommet mange spillere født 86/87/88 opp i a-lagstroppen, tror jeg de kan vokse som kreative spillere gjennom å spille seniorhockey på et nivå der det er lettere å hevde seg. På sikt tror jeg mange av disse, kanskje alle, vil være med å bidra på a-laget til MS også i eliteserien. Hvis ikke neste år, så iallfall i den nærmeste fremtid.

Med den rekrutteringen som i dag finnes i MS, tror jeg oppholdet i 1. divisjon blir kortvarig. Mange unge spillere kommer opp på a-laget med riktige holdninger og et ønske om å bli en god hockeyspiller. Derfor tror jeg/håper jeg at klubben ikke kaster seg på bølgen og handler inn en haug med middels utlendinger selv om vi kanskje spiller i 1. divisjon også neste år. MS har i alle år produsert mange gode egne spillere, og jeg var stolt i fjor da vi som det eneste laget bestående av bare nordmenn klarte å dra i land en seier i ny og ne.

Det er mange utlendinger som er med på å heve nivået i Norge, noe som er utekukkende positivt, men når lagene består av 50-60-70% utlendinger mener jeg norsk hockey har et problem. Forbundet og klubbene drar ikke i samme retning når det gjelder å ha fokus på idrettens beste, men det trenger jeg ikke si noe mer om...

I løpet av sesongen blir en nyoppusset Manglerudhall innviet, og Vidar gleder seg som resten av MS til dette.

-Den nye hallen vil bedre forholdene til alle som jobber rundt  MS. Jeg tror også dette kan hjelpe klubben med rekrutteringen, samholdet og utviklingen i årene fremover. Dette først og fremst på grunn av fasilitetene, det er litt hyggeligere å komme tilbake til en hall man føler seg komfortabel i, noe som vel ikke alltid var tilfellet i den gamle. For lagets del skal det bli gøy å spille hjemmekamper i en ny arena  hvor det fremdeles er tradisjon i veggene. Jeg merker en entusiasme i laget, og i klubben generelt rundt den nye hallen, og den positive følelsen skal vi på a-laget ta med oss ut på isen i nye Manglerudhallen og by opp til dans.

Vidar Østli lover at MS kommer til å gjøre mange gode hockeykamper denne sesongen, og oppfordrer alle til å komme innom den nye hallen utover vinteren. Det skal være hyggelig å komme og se på kamp i Manglerudhallen, men ifølge Vidar skal det ikke bli fullt så hyggelig for motstanderne som for gutta i gult og grønt.

Vi i mshockey.no ønsker Vidar og resten av laget lykke til videre i sesongen!Print artikkel Skriv ut artikkelen
Manglerud Star ishockey
Plogvn. 22
0681 Oslo
Postboks 177 Manglerud
0612 Oslo
Kontaktinformasjon
Tlf: Bredde/Ishall 906 03 672
Tlf: Elite 97 09 14 06
post.bredde@mshockey.no
post.elite@mshockey.no

www.mshockey.no
Manglerud Star Bredde
Org.Nr.: 979 622 015
Konto nr.: 1602 52 47047
Manglerud Star Elite
Org.Nr.: 998 618 967
Konto nr.: 1503.29.31623

Nettløsning er levert av Kréatif AS