Intervju med Martin Røymark

Vi har intervjuet en av de mest lovende juniorene i a-laget

Ved LS
Oppdatert: (14.1.2005)

Martin Røymark er førsteårs eldre junior, men har likevel rukket å bli en etablert a-lagsspiller i MS. Han er også den beste poengplukkeren blant juniorene på a-laget, med 18 poeng så langt.

Hvor gammel var du da du startet i MS?

-Jeg startet på hockeyskolen på Manglerud da jeg var 2 år gammel, og begynte å spille organisert hockey på miniputtlaget til Manglerud Star da jeg var 7 år. Etter dette har jeg spilt på alle lag i Manglerud Star uten opphold.

Hva driver du med utenom hockeyen? Skole, jobb?

-Jeg går nå siste året på videregående på Wang toppidrettsgymnas. Her går jeg på hockeylinja sammen med flere andre spillere i klubben.

Mange unge spillere fra MS har reist utenlands denne sesongen, hvorfor valgte du fortsatt spill for MS fremfor utlandet/UPC-ligaen?

-Jeg valgte først og fremst å spille i MS fordi jeg hadde lyst til å gjøre ferdig siste året på videregående, og da var MS det alternativet som passet best for meg. Dette har fungert bra for meg i år og jeg har fått mye istid av Rune og Erik.

I fjor spilte du til tider i en ren (yngre) juniorrekke, nå med mer rutinerte spillere. Hva synes du fungerer best?

-Det var så klart gøy å spille sammen med spillere som var like gamle som meg i fjor. Men i år har jeg spilt med litt eldre spillere og nå spiller jeg med Tom Cato Myhre og Lars Erik Forsberg, noe som også fungerer bra selv om det er annerledes spilletyper. Det er vanskelig å si hva som fungerer best, men jeg tror det er viktig å spille sammen med flere forskjellige spillere for å utvikle seg videre.

Hvordan synes du sesongen så langt har gått for MS, og har vi noen sjanse i kvaliken?

-Jeg synes det gikk veldig dårlig for oss i starten av sesongen, særlig i treningskampene, men jeg synes det har gått mye bedre utover i sesongen, og spillet vårt har blitt mye bedre enn det det var. Jeg føler at vi tar i akkurat så mye som trengs for å vinne kampene, og jeg gleder meg til kvaliken hvor jeg tror vi på en god dag kan slå begge lagene fra UPC-ligaen.

Hvordan trives dere i ny hall så langt? Hvor mye har en bedre hall å si for MS i fremtiden?

-Vi trives utrolig bra i den nye hallen, og den nye a-lags garderoben er kanskje der vi merker størst forskjell fra den gamle. Og ikke minst de nye treningsfasilitetene er supre. En ny hall betyr mye for publikum og den nye hallen gjør helt sikkert slik at det vil komme flere for å se på, hvertfall hvis vi rykker opp.

Din far ble "filmstjerne" i Hockeyfeber. Kunne du tenkt deg å spille i en oppfølger? Eller foretrekker du å ta bøtta i virkeligheten? Litt mer alvorlig - tror du MS har noen fremtid i toppen av norsk hockey, eller må vi nøye oss med å være farmerlag?

-Det kunne vært morsomt å være med i en oppfølger, men det blir sikkert ikke noe av så jeg får nøye meg med å se på originalen. Det hadde selvfølgelig vært mye bedre å ta bøtta i virkeligheten, og MS kunne blitt et topplag igjen hvis alle de spillerne som er fra MS, som spiller rundt omkring i andre klubber hadde kommet tilbake. Som f.eks. brødrene Trygg og brødrene Hansen og noen andre. Men jeg er redd vi kan bli et farmerlag fordi økonomi i dag spiller så stor rolle.

Vi takker Martin for intervjuet, og ønsker lykke til med resten av sesongen.Print artikkel Skriv ut artikkelen
Manglerud Star ishockey
Plogvn. 22
0681 Oslo
Postboks 177 Manglerud
0612 Oslo
Kontaktinformasjon
Tlf: Bredde/Ishall 906 03 672
Tlf: Elite 97 09 14 06
post.bredde@mshockey.no
post.elite@mshockey.no

www.mshockey.no
Manglerud Star Bredde
Org.Nr.: 979 622 015
Konto nr.: 1602 52 47047
Manglerud Star Elite
Org.Nr.: 998 618 967
Konto nr.: 1503.29.31623

Nettløsning er levert av Kréatif AS