Hilsen fra Joakim Jensen

Joakim Jensen har sendt oss en rapport fra Canada.

Ved LS
Oppdatert: (17.1.2005)

Hei, sender en hilsen fra Canada, og min "nye klubb"; Le Drakkar, Baie- Comeau, til alle i MS og andre som er innom de fine nettsidene til MS.

Ja nå er litt over halve sesongen her borte unnagjort, 42 kamper av 70 i grunnspillet. Vi er et ungt lag i ligaen her, så vi ligger ikke helt i toppen, men det er bare 2 poeng opp til sluttspillplass. Treneren vår fikk "sparken" her i forrige uke, da laget ikke presterer helt etter forventningene..

Jeg trives meget bra her borte, som yngste europeer, både i laget, ligaen og "hjemme" hos min hyggelige verts-familie. Det å spille i et land, som har ishockey'en, bare etter familien og kirka (dette er et kristent land),- er ganske stort, publikumsinteressen er enorm. Det er fra 1500 til 9000 (borte) tilskuere på kampene. Vi er et populært lag på bortematcher, fordi vi er kjent for  litt "vikingfaktor" med gode "fightere" og en relativt tøff spillestil.

Den største forskjellen å spille i QMJHL (Quebec Major Junior Hockey League) en av 3 ligaer i CHL (Canadien Hockey League) og  i Norge, er at banen er mindre og spillerne større, det betyr mindre plass og mindre tid....... Spiller mot "drafta" spillere hele tiden, på trening og i matcher, så tempoet og intensiteten er høy, vi har selv 5 spillere på laget som er drafta til NHL.

Det jeg bidrar med, er en mer europeisk spillestil, blir brukt mye som spilleopplegger, også i power, spillende spillere er en mangelvare her. Individuelt er nok europeere bedre teknisk og med bedre "blikk" synes jeg. Den kanskje beste spilleren vi har er Jean-Francois Jacques ca. 6'4 (193 cm) høy og veier ca.  220 lbs (100 kg) godt håndleddskudd, god på skøyter (god rett fram) "crazytrain", er hans "nickname", mens en normal god spiller har gode hender eller god fart. 

Da vil jeg ønske A-laget og alle andre lag i MS lykke til videre med sesongen og sluttspillet som kommer, vil også takke for at jeg fikk trene litt sammen med A-laget når jeg var hjemme på en altfor kort juleferie. Takker samtidig for alle hilsner som jeg mottar fra dere via familien min, det er alltid veldig hyggelig å få.

Hilsen Joakim JensenPrint artikkel Skriv ut artikkelen
Manglerud Star ishockey
Plogvn. 22
0681 Oslo
Postboks 177 Manglerud
0612 Oslo
Kontaktinformasjon
Tlf: Bredde/Ishall 906 03 672
Tlf: Elite 97 09 14 06
post.bredde@mshockey.no
post.elite@mshockey.no

www.mshockey.no
Manglerud Star Bredde
Org.Nr.: 979 622 015
Konto nr.: 1602 52 47047
Manglerud Star Elite
Org.Nr.: 998 618 967
Konto nr.: 1503.29.31623

Nettløsning er levert av Kréatif AS