Howard Mickoski

Howard Mickoski overtar som a-lagstrener.

Ved LS
Oppdatert: (03.1.2008)

Den canadiske treneren Howard Mickoski overtar fra nyttår treneransvaret for A-laget etter Jarl Eriksen som skal opereres i hoften og som av den grunn blir sykemeldt.

 

Foreløpig har Howard kontrakt ut sesongen, men både klubben og han har en intensjon om å forhandle frem en mer langsiktig kontrakt.

 

Howard "Howdi" Mickoski har en lang karriere innen ishockey. Han spilte Canadian Major Junior hockey på 80-tallet og var med på Canadas U17-program i 1987. Han gikk videre til universitetshockey hvor han spilte for Wilfrid Laurier University som gikk til to canadiske nasjonale finaler. Han var så heldig å få spille for tre coacher som senere ble NHL-coacher samt å lære mye fra noen av de beste junior A-coachene i Canada. Han var lagkamerat og spilte mye med Team Canada U17s Brendan Shanahan, Luke Richardson og Bryan Marchment.


Howard begynte sin trenerkarriere som den yngste treneren noensinne for et canadisk high-school-lag. Han trente også noen juniorlag før han reiste videre til Australia hvor han var spillende trener for et lag i Superligaen (øverste ligaen).

 

Senere tok han en pause fra trenerkarrieren i noen år for å skrive en bok om hockeyens opprinnelse og historie, "Hockeyology", samt at han skrev artikler for NHL-publikasjoner mens han reiste rundt i Nord-Amerika og rapporterte fra NHL-kamper som journalist med akkreditering til viplosjer og spillergarderobene.

Han returnerte som trener for junior- og college-lag i sesongen 2000/2001. De siste to årene har han hatt et ønske om å etablere seg som trener i Norge. Han ble engasjert som assistent- trener for juniorlaget til Manglerud Star i januar 2006 og fikk vist mange av sine kvaliteter i løpet av de månedene han var engasjert av klubben.

 

I sommer deltok han på noen anerkjente trenerseminarer i Canada samt at han holdt kontakten med både NHL- og universitetstrenere som han kjenner fra tidligere. Howard vil med sin lange erfaring og detaljerte hockeykunnskap på alle nivåer bringe en ny dimensjon til Manglerud Star sine mange lovende spillere. Viktige egenskaper som disiplin, intensitet, nok hvile, gode forberedelser til alle aktiviteter/kamper, lagmoral, og offensiv coaching under kamper er bare en liten del av det Howard vil overføre til sine spillere i Manglerud Star.


Som trener så ønsker han å fremstå som ærlig, rettferdig og en som forstår spillere samtidig som han krever det beste av dem både på trening og i kamper. Han har respekt for alle spillere og han ønsker å være en trener som spillere ønsker å prate med.

 

Ønsker du av en eller annen grunn å kontakte Howard så kan du nå ham på følgende E-mail: howdiem@hotmail.com

 

Styret



Print artikkel Skriv ut artikkelen








Manglerud Star ishockey
Plogvn. 22
0681 Oslo
Postboks 177 Manglerud
0612 Oslo
Kontaktinformasjon
Tlf: Bredde/Ishall 906 03 672
Tlf: Elite 97 09 14 06
post.bredde@mshockey.no
post.elite@mshockey.no

www.mshockey.no








Manglerud Star Bredde
Org.Nr.: 979 622 015
Konto nr.: 1602 52 47047
Manglerud Star Elite
Org.Nr.: 998 618 967
Konto nr.: 1503.29.31623

Nettløsning er levert av Kréatif AS