Oilers-MS 1-3

(0-1, 1-0, 0-2)

Oppdatert: (01.11.2018)Foto: Lisbeth Halvorsen

Etter en blytung periode med skader, utskiftninger i laget og kun en fattig seier på de siste 14 kampene, satte MS kursen mot DNB Arena i buss. Optimismen var kanskje behersket selv om vi var ubeseiret i DNB etter straffeseieren i serieåpningen. Men kveldens kamp skulle gi oss en meget etterlengtet opptur. Michael Stenersen var tilbake kort tid etter at han pådro seg brudd i kinnbeinet, og snaut halveis ut i første periode styrte han inn et skudd fra Henrik Ratejczak i overtall. Oilers var alene gjennom to ganger i undertall i denne perioden, og bommet også på tomt mål to ganger. Men endelig hadde vi litt flyt på vår side og beholdt ledelsen perioden ut.

To minutter ut i andre periode utlignet hjemmelaget med et skudd som så ut til å komme litt brått på en ellers plettfri Kris Joyce. Nå fulgte noen minutter med fullstendig enveiskjøring, og det var lite som tydet på at vi skulle ta hjem full pott akkurat da. Men vi kjempet oss opp og fremover på banen igjen, og la press på vertene ved flere anledninger. I sluttminuttene av perioden fikk vi det igjen tøft, da vi pådro oss utvisninger på løpende bånd og måtte spille med både en og to mann mindre på isen. Men gutta kjempet seg gjennom det, og kampen var fortsatt helt åpen etter to perioder.

I tredje periode fikk vi en drømmestart da vi kom gjennom 2 mot 1 og Mats Henriksen satte pucken bak Henrik Holm. Vi forventet et nytt stormløp mot Kris Joyce, men Oilers virket overraskende tannløse i lange perioder av kampen. I sluttminuttene av kampen fikk de en ny mulighet i spill 5 mot 3, men heller ikke denne gangen lyktes hjemmelaget, som etter kveldens kamp falt ned av tronen som ligaens beste overtallslag. Med 20 sekunder igjen av kampen kastet Joachim E Hermansen forsiktigheten over bord og fyrte løs fra egen sone mot det tomme målet. Den pucken traff blink, og gutta kunne juble for sin aller første trepoenger i DNB Arena. 

Mye blir gjort riktig i denne kampen, vi gjør en god forsvarskamp med mye godt undertallsspill. Vi luker ut en del av feilene fra innledningen, har 96,8% målvaktsredninger og godkjent uttelling på sjansene våre. Denne seieren betyr utrolig mye for laget i en meget tung periode, og den blir desto viktigere etter at Ringerike i kveld slo Sparta på straffeslag. Vi holder fortsatt stand på den siste sluttspillplassen, selv om marginene er små. Med kveldens trepoenger er vi også kun fem poeng bak Stjernen, og får dermed en gylden mulighet til å komme opp i ryggen på de rødkledte i søndagens kamp i Manglerudhallen. Møt opp og gi gutta din støtte i denne meget viktige siste kampen før novemberpausen!

Se målene fra vår aller første trepoenger i DNB Arena!


Print artikkel Skriv ut artikkelen
Manglerud Star ishockey
Plogvn. 22
0681 Oslo
Postboks 177 Manglerud
0612 Oslo
Kontaktinformasjon
Tlf: Bredde/Ishall 906 03 672
Tlf: Elite 97 09 14 06
post.bredde@mshockey.no
post.elite@mshockey.no

www.mshockey.no
Manglerud Star Bredde
Org.Nr.: 979 622 015
Konto nr.: 1602 52 47047
Manglerud Star Elite
Org.Nr.: 998 618 967
Konto nr.: 1503.29.31623

Nettløsning er levert av Kréatif AS