Oilers-MS 2-3 str

(1-0, 1-1, 0-1, 0-0, 0-1)

Oppdatert: (13.9.2018)Foto: Cecilie Olsen

Historien talte mot MS da gutta satte kursen mot Stavanger i kveldens serieåpning. Siden DNB Arena åpnet hadde vi kun tatt ett eneste poeng på bortebane mot siddisene, det kom forøvrig i det aller første forsøket. Sammen med et overtidstap i kvartfinalene for et par sesonger siden var dette det nærmeste vi hadde kommet bortejubel i Stavanger siden kampene ble spilt i gamle Siddishallen. Når Oilers i tillegg åpnet serien med en sterk borteseier på Hamar tidligere i uken, kunne vi vanskeligere fått en tøffere oppgave. 

Men gutta skred respektløst til verket, og skapte flere gode målsjanser under to tidlige power play. Under den andre utvisningen stakk måltyven Mike McNicholas gjennom og sendte MS i ledelsen allerede etter 3.38 av kampen. Utover i perioden tok hjemmelaget gradvis mer over, men også de måtte ha et overtall for å skaffe balanse i regnskapet etter drøye kvarteret. I andre periode fortsatte Oilers med dominansen, etter at laget hadde tatt ledelsen på et tidlig straffeslag. MS skapte lite i denne perioden, men kviknet litt til igjen før pause.

I tredje periode begynte MS virkelig å kjenne smaken av poeng, og tre sekunder etter at Oilers hadde sonet ferdig en tidlig utvisning fant Evan Allen nettmaskene bak Henrik Holm. Begge lag hadde muligheter til å ta med seg alle tre poengene, mest kritisk for MS sin del ble det da vi måtte sone sluttminuttet i undertall etter en puck over vantet. Men Mike Morrison ble stadig varmere i trøya og spilte bedre jo flere pucker han fikk på seg i denne kampen. Etter noen nervøse sluttsekunder var det ene poenget sikret, men MS ville mer i kveld.

Også i spilleforlengsen startet vi i undertall, men igjen kom vi oss greit gjennom. For første gang i DNB Arena skulle vi ut i straffeslag. Sander Boroczky og Mike McNicholas scoret på sine forsøk, mens Mike Morrison hadde stengt buret for godt denne kvelden. Dermed kunne vi endelig slippe seiersjubelen løs i Oilers sin storstue. Dette må vi kunne kalle en vellykket serieåpning, selv om vi alltid går for tre poeng i kampene. Laget spilte disiplinert, og spesielt oppløftende er det at vi holder nullen fra tidlig i andre periode og kampen ut. Den godt brukte klisjeen om lagseier kan fint hentes frem igjen ved denne anledningen.

Til helgen er det klart for sesongens hjemmedebut i Manglerudhallen. Stjernen er første lag på besøk, og de har neppe noe å gi bort gratis etter å ha tapt sine to første kamper. Vi håper alle med gulgrønne hjerter lar seg inspirere av kveldens borteseier, og tar turen til første til vår første hjemmekamp på søndag.

Se høydepunktene fra kveldens historiske borteseier! 

Print artikkel Skriv ut artikkelen
1

Manglerud Star ishockey
Plogvn. 22
0681 Oslo
Postboks 177 Manglerud
0612 Oslo
Kontaktinformasjon
Tlf: Bredde/Ishall 906 03 672
Tlf: Elite 97 09 14 06
post.bredde@mshockey.no
post.elite@mshockey.no

www.mshockey.no
Manglerud Star Bredde
Org.Nr.: 979 622 015
Konto nr.: 1602 52 47047
Manglerud Star Elite
Org.Nr.: 998 618 967
Konto nr.: 1503.29.31623

Nettløsning er levert av Kréatif AS