Sparta-MS 2-3 sd

(1-0, 1-1, 0-1, 0-0, 0-1)

Oppdatert: (02.3.2018)Etter 45 serierunder var dagen endelig kommet for å ta fatt på det vi har kjempet for hele denne sesongen. Programmet i sluttspillet er tett og tøft, og alle spillerne vet at uten full innsats kan drømmen være over på en drøy uke. Begge lagene startet litt forsiktig i den første kvartfinalen, men det ble Sparta som kom foran i målprotokollen etter et overtall fem minutter ut i kampen. Det var meget sparsomt med skudd i den første perioden, så Kristopher Joyce ble lenge stående med null i redningsprosent etter baklengsmålet. MS tok mer initiativ i kampen etter hvert, uten å få noen uttelling før den første pausen.

Midtveis i andre periode fikk Matthew Van Voorhis en smell i rundvant, og måtte hjelpes ut av banen for en sjekk. MS fikk fem minutter i overtall, men det fungerte dårlig. Sparta forsvarte seg godt, og endte opp med å kontre inn tomålsledelse i undertall. På det tidspunktet så det ikke lyst ut for MS, men så sent som på tirsdag så vi hva som bor i gutta våre i sånne situasjoner. Heldigvis kom også Matt tilbake igjen i kampen. Snaue tre minutter før periodens slutt kom endelig scoringen for MS. Samuel Ward gjorde først en god redning, men pucken var fri. Per Kristian Person kunne til slutt sette den forbi en mølje av spillere som lå strødd på isen, og MS var for fullt med i kampen igjen.

Seks minutter ut i tredje periode fungerte endelig også overtallsspillet for MS. Peter Lindblad stilte inn siktet og fant nettmaskene, og det var balanse i regnskapet igjen. Det hele endte med spilleforlengelse, og det skulle bli en sen aften i Sparta Amfi. Den fjerde perioden ble slitsom, med til sammen seks minutter i undertall. MS virket tidvis tunge i beina, men forsvarte seg godt og vant faktisk også skuddstatistikken i perioden.  I den femte perioden virket lagene mer jevnslitne, og mye tydet på at vi var på vei mot enda en pause. Men 95 minutter og 44 sekunder ut i kampen fant Peter Lindblad ut at det måtte være nok, han tok frem noen ekstra krefter fra kjelleren, satte fart forbi bakerste mann hos Sparta og overlistet målvakten til mildt sagt stor begeistring fra slitne lagkamerater. En av de som var meget fornøyd med det var nok Kris Joyce, som startet med å slippe inn kampens første skudd og endte opp med å stenge buret i tre strake perioder.

MS har fått en fantastisk start på denne kvartfinaleserien, selv om man sikkert kunne ønsket seg å bruke mindre tid og krefter på oppgaven. Men denne sene kvelden var det bare lettelse og enorm glede i laget over vår første sluttspillseier siden 2010. For oss som fulgte kampen var det en nervepåkjenning av de sjeldne, men det endte altså godt etter vår lengste kamp noensinne. Heldigvis var vi langt unna verdensrekorden Sparta var med på å sette på 11 perioder forrige sesong. Allerede på lørdag kommer Sparta på gjenbesøk til Manglerud, og nå bør det bli stinn brakke i vår kjære Garasje. MS kjemper om en semifinale, og trenger fortsatt tre seire til for å komme dit. Sparta ønsker garantert å revansjere seg umiddelbart, så det ligger an til enda et nervedrama i Manglerudhallen på lørdag. Dette vil du ikke gå glipp av!

Print artikkel Skriv ut artikkelen
Manglerud Star ishockey
Plogvn. 22
0681 Oslo
Postboks 177 Manglerud
0612 Oslo
Kontaktinformasjon
Tlf: Bredde/Ishall 906 03 672
Tlf: Elite 97 09 14 06
post.bredde@mshockey.no
post.elite@mshockey.no

www.mshockey.no
Manglerud Star Bredde
Org.Nr.: 979 622 015
Konto nr.: 1602 52 47047
Manglerud Star Elite
Org.Nr.: 998 618 967
Konto nr.: 1503.29.31623

Nettløsning er levert av Kréatif AS