MS U8

7 år og hekta på hockey

Oppdatert: (01.2.2018)


Aydin, Lotte og Mats har tre ting til felles. De er 7 år gamle, de elsker å gå fort på skøyter, og de drømmer om å bli skikkelig gode i hockey. På Manglerud Star så klart.

Det vokser og gror i MS hockey - og når årgangene 2010 og 2011 først får istid, vrimler det av ivrige nye hockey håp - enten klokka er 07.15 i garderoben på en lørdag eller om de får skvist inn en trening før hockeyskolen på søndager. Noen fast istid har de ikke, om du da ikke teller 07.45-treningen på lørdager før isen offisielt er åpen - og lenge før kaffetrakteren er i gang i kafeteriaen.

- Det går jo greit å trene så tidlig. Jeg pleier å ta frokosten i bilen på vei til trening, sier Aydin Herbrandsen-Mesgarzadeh. Han har spilt hockey i litt over et år.

- Jeg startet fordi det var en i klassen som gikk på det, og det så veldig gøy ut, sier han og forklarer at det ikke var like gøy helt i starten som det er nå.

- Nei, det var litt kjedelig i starten fordi jeg falt hele tiden, men nå er jeg blitt bedre på skøyter, og jeg liker det bare mer og mer, sier Aydin.

På laget er det både ferske spillere og flere som har holdt på siden de var bittesmå. Lotte Malm Larneng er en av dem som startet allerede som 2-3-åring.

- Jeg startet på hockeyskolen fordi skøyter er gøy - og fordi pappa har spilt hockey. Han har spilt på Manglerud, Hasle Løren og Grüner. Jeg synes det er mest gøy å gå fort på skøyter og å stå i mål, sier Lotte - og her er lagkamerat Mats L. Aulie helt enig:

- Jeg liker best å stå på skøyter, spille kamp og å være keeper. Jeg har aller mest lyst til å bli en god keeper, sier Mats som har planen klar for hvordan han skal bli det:

- Det er tre ting: Du må gå mye på skøyter, spille mye med puck og øve på å gå ned i spagaten, sier Mats.

Mats startet på hockeyskolen da han var 5 år fordi han hadde sett en bra hockeykamp på TV.

- Etterpå sa jeg til pappa at jeg ville begynne - og da dro han rett ut og kjøpte utstyr til meg. Jeg kommer til å holde på helt til jeg blir stor, sier Mats.

Alle tre har fått mange gode venner på hockeyen - selv om mange er fra forskjellige skoler. Totalt er det 28 spillere på U8 (2010-årgangen) og cirka 20 på nystartede U7 (2011-årgangen), og minst 13 skoler fra bydelene Østensjø, Nordstrand og Søndre Nordstrand er representert.  

- Jeg liker veldig godt å være med kamerater på treningene. Og så liker jeg å skyte på mål. Det jeg må trene mest på, er pasninger og å gå baklengs - for det er ganske vanskelig. Jeg skal øve masse, for jeg har veldig lyst til å bli en god hockeyspiller, sier Aydin.

Hovedtrener for U8, Trygve Kvarme, kan fortelle at dette er en spesielt stor årgang. Den største på flere år. Han er imponert over innsatsen og fremgangen til barna på isen, men innrømmer gjerne at de skulle hatt mer istid.

- Det er en enorm etterspørsel etter istid på Manglerud. Mange lag trener sammen, slik som U9, U10 og U11, så de yngste lagene må ofte ta til takke med ugunstige tidspunkt. Det krever mye av både barn og voksne. Heldigvis viser denne gruppen spesielt stor vilje til å ta de mulighetene som finnes for å aktivisere barna, sier Kvarme som mener det er nærmest en umulig oppgave å etterkomme etterspørselen fra lagene.

 

- Manglerud ishall er i kontinuerlig bruk gjennom hele uken. På dagtid brukes den for eksempel også av ishockeylinjen på Ulsrud, IFO (Ishockey Fritidsordning som er et alternativt tilbud til AKS). På kveldstid brukes den ofte til klokken 23, og i helgene er det aktivitet fra tidlig til sent på kveld.

 

Rekruttering er viktig for MS - og her ønskes alle barn som vil prøve seg på hockey velkommen. Hockeyskolen på søndager klokken 10.00 har rundt 100 barn.

 

- For barn født i 2010 eller senere, er det vanlig å starte på Hockeyskolen før de eventuelt prøver seg på et av klubbens lag. U7 (2011-årgangen) er nystartet - og dette laget har nå planlagt både kamper og cuper utover vinteren og våren, forteller Kvarme.

Det er ikke så mye som skal til for å prøve hockey. Det er egentlig bare å møte opp i hallen litt før klokken 10.00 i klær (husk hansker!) som kan brukes på isen.

 

- På hockeyskolen er det også mulighet for å låne både skøyter og hjelm gratis. Etterhvert som barna ønsker å melde seg på lag, trenger de egen kølle, hjelm og annet beskyttelsesutstyr som ofte er å få kjøpt i såkalte Starter Kits i sportsbutikkene, forteller Kvarme.

 
De ivrige U8-spillerne kan du se i action så å si hver lørdag før offisiell åpningstid, og fremover skal de delta på flere cuper. Seriespill blir det først neste sesong. Trivsel er det aller viktigste i gruppen, og trenerteamet jobber aktivt med det sosiale.


- Det er ekstremt viktig for oss at alle barn opplever tilhørighet i et godt og inkluderende miljø. MS hockey er for alle - uavhengig av familiebakgrunn og bosted. Du må ikke ha en hockeypappa fra Manglerud for å komme hit, her er dørene alltid åpne, sier Kvarme som før kamper alltid snakker med spillerne om to ting:

 

- Vi skal ha det gøy. Og vi skal lære. Det innebærer at barna må ønske å gå på skøyter og forsøke seg på de andre elementene av spillet, som pasninger, skudd og finter. Hvis vi ikke feiler litt, så lærer vi ingenting, sier Kvarme og minner samtidig om mantraet til hele klubben:


“Flest mulig, lengst mulig, mot toppen!”.
 
- Dette tror vi også ungene på U8 ønsker. Vi skulle bare hatt litt mer istid …


Print artikkel Skriv ut artikkelen
Manglerud Star ishockey
Plogvn. 22
0681 Oslo
Postboks 177 Manglerud
0612 Oslo
Kontaktinformasjon
Tlf: Bredde/Ishall 906 03 672
Tlf: Elite 97 09 14 06
post.bredde@mshockey.no
post.elite@mshockey.no

www.mshockey.no
Manglerud Star Bredde
Org.Nr.: 979 622 015
Konto nr.: 1602 52 47047
Manglerud Star Elite
Org.Nr.: 998 618 967
Konto nr.: 1503.29.31623

Nettløsning er levert av Kréatif AS