Sparta-MS 1-3

(0-0, 1-1, 0-2)

Oppdatert: (09.1.2018)Foto: Lisbeth Halvorsen

MS kom fra en sterk hjemmeseier mot Frisk, mens Sparta åpnet det nye året med borteseier mot Frisk og hjemmeseier mot Storhamar. Hjemmelaget trengte en ny seier i kveld for å henge med i gullkampen, men det ble tidlig klart at MS ikke hadde tenkt å gi ved dørene i denne kampen heller. Sparta hadde mest av spillet i første periode, men uten å overliste Kris Joyce. MS på sin side hadde noen få, men gode muligheter i motsatt ende av banen. Mot slutten spilte vi 5 mot 3 uten uttelling.


I begynnelsen av andre periode hadde MS store muligheter på kontringer, flere spillere kom alene gjennom uten å lykkes. Sju minutter ut i perioden var det isteden vertene som fant nettmaskene i spill 5 mot 3. Like før pause var det igjen MS sin tur til å prøve seg med to mann mer på isen, og denne gangen lyktes de. Matthew Van Voorhis fyrte av et skudd som skiftet retning og spratt inn bak Samuel Ward. MS hadde også en stor mulighet til å ta ledelsen helt på tampen av perioden.

 

Utover i tredje periode forventet vi et stort trykk fra Sparta, isteden ble det MS som gradvis tok over kommandoen. Igjen hadde vi flere gode målsjanser, før Dylan Richard omsider pirket inn pucken inne ved stolperoten i et nytt overtall. Da gjensto sju og et halvt minutt av kampen, og kun 36 sekunder senere fyrte Dylan løs igjen fra halvdistanse og doblet MS sin ledelse. I sluttminuttene viste MS igjen en formidabel arbeidsinnsats, og kunne til slutt juble for en ny kruttsterk lagseier mot ett av topplagene i ligaen. Gutta leverer enda en solid forsvarskamp, og slipper inn sitt eneste baklengsmål med to mann mindre på isen.

 
Selv om det gnistrer av hele laget om dagen, må vi igjen trekke frem Kristopher Joyce, som for tredje kamp på rad leverte en redningsprosent på over 96. Selv etter den blytunge debutkampen har han dermed klatret helt opp i tetstriden blant målvaktene. Vi er forberedt på nedturer, men holder Kris dette nivået over tid har vi muligheter mot hvem som helst. Nå er det slett ingen hvem som helst vi møter i neste kamp, allerede om to dager venter serieleder Storhamar i en ny beintøff bortekamp. De blågule er det eneste laget vi så langt mangler en seier mot denne sesongen, og et MS-lag med fornyet selvtillit har garantert veldig lyst på den skalpen også.Kveldens trepoenger var en ny meget viktig triumf for MS, siden Stjernen og Lørenskog spilte mot hverandre i kveld. Den kampen endte med straffeseier til Lørenskog, dermed økte vi forspranget til begge lagene. Kampen mellom VIF og Oilers endte også med poengdeling, så vi krøp faktisk litt innpå de to lagene på plassene over oss på tabellen også. Alt dette er godt å ta med seg når vi går i krigen mot serielederen førstkommende torsdag.


Print artikkel Skriv ut artikkelen
Manglerud Star ishockey
Plogvn. 22
0681 Oslo
Postboks 177 Manglerud
0612 Oslo
Kontaktinformasjon
Tlf: Bredde/Ishall 906 03 672
Tlf: Elite 97 09 14 06
post.bredde@mshockey.no
post.elite@mshockey.no

www.mshockey.no
Manglerud Star Bredde
Org.Nr.: 979 622 015
Konto nr.: 1602 52 47047
Manglerud Star Elite
Org.Nr.: 998 618 967
Konto nr.: 1503.29.31623

Nettløsning er levert av Kréatif AS