Pontus Finstad

Intervju med årets vinner av Nordic Ambition-stipendet.

Oppdatert: (25.8.2016)Vi har tatt en prat med årets vinner av Nordic Ambition-stipendet, Pontus Finstad.  Den 16 år gamle MS-gutten har fått dekket deler av sin skolegang hos Wang, samt fysiske tester i sommer som en del av stipendet. Her forteller han litt om sitt første møte med skolen Wang Toppidrett. Her har også tidligere MS-gutter som Martin Røymark, Niklas Roest, Mathis Olimb med flere hatt sin skolegang.

Hvordan har første uken på Wang vært?
Første uken min på Wang har vært spennende og lærerik, jeg har fått et innblikk av hvordan de neste årene kommer til å bli. Jeg har blitt kjent med mange og gleder meg veldig til de neste årene.Hva var grunnen til at du valgte Wang?
Grunnen til at jeg valgte Wang var fordi jeg hadde lyst til å kombinere idrett og skole på en best mulig måte. Samtidig som jeg ville fortsette å utvikle meg i Manglerud Star. Da var Wang et enkelt valg.

Wang har hatt mange talenter som har lykkes godt både i inn og utland. Hvordan påvirker det din motivasjon nå som du skal gjennom samme prosessen?
Det at mange har lykkes gjennom Wang påvirker meg veldig mye, det gir meg på en måte en god følelse og inspirerer meg mer til å satse og bli bedre i alt jeg driver med.

Fortell litt kort om hvordan du opplever skolen Wang. Både med tanke på lærere, tilrettelegging for idretten du driver og ikke minst miljøet på skolen med mange av de største talentene i Norge i så mange forskjellige idretter.
Jeg opplever Wang som en veldig seriøs skole. Lærere forstår hvordan det er å drive med idrett på høyt nivå og hvilket fokus det krever, samtidig som de gjør kombinasjonen med skolegangen enklest mulig. Når det gjelder miljøet rundt de forskjellige idrettene på skolen,  er det litt annerledes enn hva jeg er vant til i "hockeymiljøet". Men alle elevene som går her kan man lære masse av, og det er absolutt en fordel å ha et miljø på skolen hvor alle er i samme situasjon. Satse hardt i sin idrett, samtidig som man gjør det bra på skolen, er viktig for alle her.

Vi ønsker Pontus lykke til med sesongen og sin tid på Wang.Print artikkel Skriv ut artikkelen
Manglerud Star ishockey
Plogvn. 22
0681 Oslo
Postboks 177 Manglerud
0612 Oslo
Kontaktinformasjon
Tlf: Bredde/Ishall 906 03 672
Tlf: Elite 97 09 14 06
post.bredde@mshockey.no
post.elite@mshockey.no

www.mshockey.no
Manglerud Star Bredde
Org.Nr.: 979 622 015
Konto nr.: 1602 52 47047
Manglerud Star Elite
Org.Nr.: 998 618 967
Konto nr.: 1503.29.31623

Nettløsning er levert av Kréatif AS