MS-Lillehammer 5-2

(0-1, 2-1, 3-0)

Oppdatert: (13.9.2015)Foto: Lisbeth Halvorsen

MS kom til kveldens serieåpning med en god dose selvtillit etter treningskampene, selv om Lillehammer var det ene laget som ga oss så hatten passet i sesongoppkjøringen. De var også ett av lagene vi ikke klarte poeng mot i fjor. MS manglet sin kanskje bestemann fra treningskampene, Magnus Hoff, som dessverre ble skadet i generalprøven. Eric Persson fikk heller ikke papirene klare til seriestarten. Men de første ti minuttene var det MS som eide kampen, og hadde flere store muligheter til å ta føringen. Isteden pådro MS seg en utvisning som de klarte å ri av, men hvor de kom på defensiven. Få sekunder etter at de ble fulltallige satt pucken bak Andrew Hare etter en svak klarering bakerst i forsvaret hos MS. Gutta så ut til å miste litt av gnisten etter den scoringen, og da Lillehammer doblet ledelsen i et power play snaut halveis i kampen var det få som trodde på MS-poeng.

Men noen minutter senere var det MS sin tur til å spille power play. Kjetil Martinsen rundet et par Lillehammerspillere og la pucken tversover til Rasmus Ahlholm som kunne sette den enkelt bak en utspilt målvakt. Dermed kom selvtilliten tilbake i MS-laget, og fem minutter før siste pause var utligningen et faktum da Cato Cocozza styrte inn et skudd fra Kjetil Martinsen. I periodens sluttminutter ble det ampert da Jesper Hoel først pådro seg en utvisning som virket billig. Like etter ble en MS-spiller lagt ned bak kassa uten reaksjon, før Cocozza fikk en ny utvisning bare sekunder senere. MS måtte starte tredje periode med undertall 3 mot 5, og poengene hang i en tynn tråd.Andrew Hare var en solid sisteskanse hos MS i kveld

Dette er den typen situasjoner som kan ødelegge en kamp, men de kan også gjøre laget sterkere og fulle av guts. Og i kveldens kamp skjedde det sistnevnte med MS. Først kjempet man seg heroisk gjennom undertallet, for så å ta makten over resten av kampen. 4.45 ut i tredje periode spilte MS i overtall, og Michael Stenersen sendte avgårde et skudd fra blå som trillet inn bak gjestenes målvakt. MS hadde snudd kampen, og det stoppet ikke der. Under halvminuttet senere vispet Vegard Spets en ny puck inn bak målvakten etter en pasning fra Eirik Salsten i rundvantet. På det tidspunktet trodde vi knapt det vi så. Vegard har slitt med en skade hele sesongoppkjøringen og haltet seg til tider frem over isen i kveld, men denne scoringen var det klasse over.

I resten av kampen prøvde Lillehammer å komme tilbake, men faktisk var det gjestene som virket slitne og en liten smule sjokkerte. Med ett minutt igjen på klokka hadde målvakten forlatt isen, og MS slo kontra. Joachim Hermansen kunne satt pucken selv, men overlot den galant til bedre plasserte Rasmus Ahlholm som kunne spasere resten av veien til tomt mål med gullhjelmen på hodet. En fantastisk avslutning på en fantastisk kveld. En enorm snuoperasjon av våre helter i grønt, som nå igjen står med luksusproblemet å lande på jorda igjen før den viktige bortekampen mot Stjernen kommende torsdag.

Print artikkel Skriv ut artikkelen
Manglerud Star ishockey
Plogvn. 22
0681 Oslo
Postboks 177 Manglerud
0612 Oslo
Kontaktinformasjon
Tlf: Bredde/Ishall 906 03 672
Tlf: Elite 97 09 14 06
post.bredde@mshockey.no
post.elite@mshockey.no

www.mshockey.no
Manglerud Star Bredde
Org.Nr.: 979 622 015
Konto nr.: 1602 52 47047
Manglerud Star Elite
Org.Nr.: 998 618 967
Konto nr.: 1503.29.31623

Nettløsning er levert av Kréatif AS