Stavanger Oilers-MS 4-3 sd

(0-1, 1-1, 2-1, 1-0)

Oppdatert: (18.9.2014)Foto: Lisbeth Halvorsen

Selv med overtidsseieren mot Stjernen friskt i minne, ville poeng mot Stavanger Oilers gi høye odds i kveldens kamp. De fleste Get-lagene frykter DNB Arena, men MS skred fryktløse til verket med alt å vinne. Som forventet ble det Oilers-dominans fra start, men uten at vertene lyktes med å overliste David Lindgren. I sluttminuttene av perioden fikk MS avslutte i overtall 5 mot 3, og Michael Stenersen sendte MS i en overraskende ledelse like før pause. 

Også andre periode ble dominert av Oilers, men tolv minutter ut i perioden sjokkerte MS igjen. Per Kristian Person ble spilt alene igjennom etter få sekunder i et undertall, og doblet ledelsen til 2-0. MS så lenge ut til å holde denne ledelsen til siste pause, men med i underkant av to minutter igjen av perioden reduserte hjemmelaget omsider. Nesten førti minutter uten baklengsmål på Oilers sin hjemmebane er imponerende i seg selv.

Tre minutter ut i siste periode begynte vi virkelig å tro på et mirakel på is, da Marcus Nilsson økte til 3-1 i et nytt overtall. Denne ledelsen holdt til perioden var godt og vel halvspilt, men så slo Oilers tilbake med to kjappe scoringer. Med nesten åtte minutter igjen på klokka fryktet vi at alle poengene ville ryke, men MS kjempet igjen som løver og holdt unna til en ny spilleforlengelse. David Lindgren sto en meget god kamp mellom stengene med 39 redninger på 42 skudd i ordinær tid, men signaliserte bytte før forlengningen.

Drøye fire minutter på overtid ble det til slutt Stavanger Oilers som avgjorde denne kampen, etter at MS hadde hatt en stor mulighet alene mot keeper. Flere Oilerssupportere roser MS for innsatsen, og rapporterer at MS faktisk hadde fortjent mer enn ett poeng. Det er likevel ingen tvil om at dette poenget  er en aldri så liten bragd, når man ser på Oilers sitt budsjett, spillerstall og sterke prestasjoner ute i Europa. Nå må MS nullstille til hjemmekampen mot Kongsvinger på søndag, en kamp der Knights vil være meget sultne på å ta sine første poeng for sesongen.

Print artikkel Skriv ut artikkelen
Manglerud Star ishockey
Plogvn. 22
0681 Oslo
Postboks 177 Manglerud
0612 Oslo
Kontaktinformasjon
Tlf: Bredde/Ishall 906 03 672
Tlf: Elite 97 09 14 06
post.bredde@mshockey.no
post.elite@mshockey.no

www.mshockey.no
Manglerud Star Bredde
Org.Nr.: 979 622 015
Konto nr.: 1602 52 47047
Manglerud Star Elite
Org.Nr.: 998 618 967
Konto nr.: 1503.29.31623

Nettløsning er levert av Kréatif AS