Ny sportslig leder

Patrik Molberg er ny sportslig leder i MS Elite.

Oppdatert: (16.5.2014)Jeg vil fra nå, tiltre som ny sportsjef for Manglerud Star Elite. Dette er en oppgave jeg tar på meg med stor ydmykhet og gleder meg til. Samtidig vet jeg at det blir en veldig tøff jobb med å snu skuffelse og frustrasjon til entusiasme og glød, både blant spillere, frivillige og supportere med de forandringene som nå skjer. Jeg var involvert i mange av de samme arbeidsoppgavene i fjor, så det vil ikke bli noe nytt og ukjent territorium jeg beveger meg inn i. De siste års satsning for å komme tilbake til GET-ligaen har kostet for mye for en så liten klubb som Manglerud Star. Dette har medført en gjeld, som dagens styre har lovet å rydde opp i, noe jeg har 100% tiltro til. Det er også en absolutt nødvendighet for å kunne drive klubben videre på den måten vi ønsker.

Som nevnt tidligere er Mats Waltin ferdig som hovedtrener for klubben. Det har vært to spennende år, som jeg personlig har lært masse av, og som klubben har hatt godt av. I fjor var det kun 1 poeng som skilte mellom å være et 1. divisjons- eller GET-lag for vårt vedkommende. Så selv om satsningen var mislykket i så måte at vi fortsatt er i 1. divisjon, viste det oss at veien opp ikke er skremmende lang. Etter 2 års satsning, har vi ikke lenger økonomiske midler til å fortsette den samme satsningen, men jeg er helt sikker på at vi kommer til å ha et slagkraftig lag også neste år, som vil være med å kjempe i toppen av tabellen. Med mindre penger til rådighet må vi være enda smartere for å fortsatt være et topplag i 1. divisjon.

Vi er nødt til å komme tilbake til røttene og spørre oss selv hva vi forbinder med Manglerud Star. Jeg tror de aller fleste er enige om at Manglerud Star skal være en talentfabrikk og et springbrett for unge og ambisiøse talenter med riktige holdninger. Men vi er nødt til å være såpass ærlige, og si at den type klubb har vi dessverre ikke vært de siste årene.
Fokuset fremover vil være å gjenreise vår junioravdeling, og på sikt få den helt opp i toppsjiktet av norske junioravdelinger, slik den var tidligere. Gode rammer og tilrettelagte treningsforhold, samt gode trenere vil stå høyt i fokus. Når det gjelder a-laget, vil vi satse på en «norskere» linje både i spillerstallen og på trenersiden. Med det, ønsker vi å skape en vinnerkultur med unge sultne spillere som vil til større ligaer, akkurat slik det var når vi rykket opp i 04-05 og 08-09-sesongen. Fra disse to lagene er det 4 spillere (Røymark, Roest, Olden og Djupvik Løvlie) som er i VM- troppen til Norge i år. Den gang spilte de i 1 divisjon.

Vi er per i dag, i dialog med en tidligere MS-kjenning, som vi sterkt ønsker som ny hovedtrener for Manglerud Star Elite. Dette er en person som har den profilen vi leter etter. Ung og ambisiøs norsk trener som ønsker å utvikle norske spillere. Når det gjelder spillergruppen, starter jobben med å snakke med fjorårets spillerstall. Her vil vi ha med oss de spillerne som er motiverte til å fortsette, på tross av at forutsetningene neste år vil bli noe annerledes. Vi er nødt til å ha spillere som vil være der. Livet som i en toppklubb i 1. divisjon, er langt i fra noen dans på roser for verken spillere eller trenere. Mindre penger, men like mye trening som et GET-lag, gjør at vi trenger dedikerte spillere.
Vi ønsker samtidig å komplimentere dette med nye unge spillere, som vil bruke Manglerud Star som en utviklingsarena og et springbrett videre. Det finnes mange norske spillere i aldersgruppene 97-92 som vi ser på som meget spennende, og kan bli dominerende norske spillere i årene fremover. Vi har allerede kartlagt hvilke spillere vi ønsker, og er allerede i dialog med noen av disse.
Vårt mål som klubb er å bli attraktive for slike typer spillere, og utvikle de til å komme seg videre til større klubber. Det er det, det vil si å være en Talentfabrikk.

Mvh
Patrik Molberg
Print artikkel Skriv ut artikkelen
Manglerud Star ishockey
Plogvn. 22
0681 Oslo
Postboks 177 Manglerud
0612 Oslo
Kontaktinformasjon
Tlf: Bredde/Ishall 906 03 672
Tlf: Elite 97 09 14 06
post.bredde@mshockey.no
post.elite@mshockey.no

www.mshockey.no
Manglerud Star Bredde
Org.Nr.: 979 622 015
Konto nr.: 1602 52 47047
Manglerud Star Elite
Org.Nr.: 998 618 967
Konto nr.: 1503.29.31623

Nettløsning er levert av Kréatif AS