Kjøreplan jubileumskamp

Straffekonkurranse og mye moro under kveldens jubileumskamp.

Oppdatert: (10.11.2013)Jubileumskamp mot VIF 10. november kl. 18.00

Før kampen 

Spillerne stiller seg på blå:

Kort introduksjon. Ønsker velkommen til jubileumskamp hvor vi skal feire Manglerud Star sitt 100 års jubileum. Dette med et godt gammeldags Oslo-derby mellom Norges mestvinnende ishockeyklubb, Vålerenga, som også fyller 100 år, og tidenes norske talentfabrikk Manglerud Star.

Litt kort fakta om Manglerud Star og de spillerne som har hatt en fortid i klubben. Dette er hvorfor vi med stolthet kaller oss hele Norges talentfabrikk:

* Manglerud Star har 47 herre- og 11 damespillere med en fortid i klubben, som har spilt OL og/eller VM-kamper for Norge.


* 9 spillere på siste VM-lag  for senior herrer, i Stockholm 2013 med fortid i MS.


* 3 spillere på siste VM-lag for senior kvinner. 


* Totalt 52 spillere + 5 trenere med Manglerud Star-fortid, som i dag spiller/er trener i GET-ligaen.


* Totalt 6 spillere med Manglerud Star-bakgrunn som i dag er proffe i utlandet, i henholdsvis Sverige, Tyskland, Russland og Finland.


* Totalt 6 spillere med Manglerud Star-bakgrunn som har blitt draftet til verdens beste hockeyliga NHL. Over 30% av alle norske spillere som noensinne er blitt draftet har en fortid i Manglerud Star.


* Manglerud Star har tatt to NM-gull for senior, henholdsvis i 1977 og 1978, samt 22 NM-gull for junior opp gjennom klubbens historie.


Vi ønsker også å benytte anledningen til å takke Vålerenga Ishockey, som har gjort denne kvelden mulig for oss. I et tettpakket kampprogram, sa de med den største selvfølge ja til å stille opp til denne kampen, for at vi skal få den feiringen vi fortjener. Vi jobber hver eneste dag for å komme tilbake i toppen av norsk ishockey. Vår drøm er å gjenopplive hatoppgjørene mellom Manglerud Star og Vålerenga fra 70-tallet, som to topplag, som kjempet om å være Oslo sitt beste ishockeylag. Selv om det har vært, og alltid vil være mye hat og følelser i disse kampene, er vi evig takknemlige for alle de opplevelsene og minnene som blir skapt når klubbene møtes.


Første pause:

Vi skal i dag hedre 6 spillere som har hatt stor betydning i Manglerud Star sin historie og fått sine draktnumre hengt opp i taket. Dette for å vise vår evige takknemlighet som klubb, til personer som har preget vår historie, og satt milepæler som vil leve i evig tid. Vi fant det naturlig å hedre disse personene når klubben vår fyller 100 år, og det er 35 år siden vi vant vårt første NM-gull. Det var vanskelig nok å plukke ut enkeltspillere, men kriteriene for å få numrene sine opp i taket, skulle være at de har vært sterke bidragsytere i MS, samtidig som de var godt etablerte landslagsspillere. I tillegg til dette, har samtlige spillere enten vunnet NM-gull med Manglerud Star, eller vunnet gullpucken, en utmerkelse som viser at man har vært den beste norske spilleren dette året.


MS hockey har også 4 æresmedlemmer, Jan Molberg (død), Svein Hermansen, Per Karlsen og Cate Olden (ikke tilstede). Vi ønsker Svein Hermansen og Per Karlsen ut på isen.


Kjell Thorkildsen spilte i klubben fra 1967 til 1988. I den perioden var han med på å vinne klubbens to foreløpig eneste NM-gull. Han er den spilleren som har spilt flest offisielle seriekamper for Manglerud Star på elitenivå og var med på oppbygningen av klubben fra første stund. Kjell endte i tillegg opp med 36 VM/OL-kamper for Norge. Etter karrieren tok han på seg ansvaret for driften av Manglerud Ishall.

Rune Molberg spilte i klubben fra 1967 til 1982. I den perioden var han med på å vinne klubbens to foreløpig eneste NM-gull. Rune var klubbens første landslagsspiller. Han ble også klubbens første OL-deltager da han var med i Sapporo i 1972. Rune endte opp med 67 VM/OL-kamper,  flere av disse som landslagskaptein, før han ga seg. Han har etter sin spillerkarriere være trener for A-laget og aldersbestemte lag i klubben, i tillegg til å være styreleder, daglig leder og sportslig leder opp gjennom årene.

Jørn Goldstein spilte i klubben fra 1972 til 1980 og 1981 til 1985. I den perioden var han med på å vinne klubbens to foreløpig eneste NM-gull. Jørn var klubbens ubestridte førstekeeper og ble i 1977 klubbens aller første gullpuckvinner. Når han ga seg i 1985 sto Jørn oppført med 69 VM/OL-kamper for Norge. Kun Jim Marthinsen har flere landskamper blant keepere i Norge. Etter sin spillerkarriere har Jørn vært med som trener  både for A-lag og aldersbestemte lag i klubben.
 
Roar Øvstedal  spilte i klubben fra 1975 til 1985. I den perioden var han med på å vinne klubbens to foreløpig eneste NM-gull. Roar vant i  klubbens andre gullsesong på rad, Gullpucken i 1978. Han fikk også med seg 47 VM/OL-kamper i sin aktive karriere. Etter han ga seg var Roar aktiv som styreleder i tillegg til å være trener for aldersbestemte lag i en årrekke.

Tom Røymark spilte i klubben fra 1975 til 1985. I den perioden var han med på å vinne klubbens to foreløpig eneste NM-gull.   Tom er den i Manglerud Star sin historie som har nest flest OL/VM-kamper med sine 81. Tom har også en sønn som har gått gradene i klubben, Martin Røymark som til daglig er proff i den svenske ishockeyklubben Färjestad, og er en sterk bidragsyter på det norske landslaget. Tom var i flere år etter sin egen karriere aktiv som trener og lagleder for aldersbestemte lag i klubben.

Trond Abrahamsen spilte i klubben fra 1979 til 1989. Han ble en bauta i klubben, etter vårt dobbeltgull i 1977 og 1978. Trond var mangeårig lagkaptein i MS, og en fast landslagsspiller. Noe som befestet hans status i norsk ishockey på denne tiden var i 1983, hvor Trond vant Gullpucken. Han fikk til slutt med seg 33 VM/OL-kamper, hvor de fleste av disse var i backpar med Rune Molberg.

Mats Trygg spilte i klubben fra 1994 til 1999. Mats er klubbens mest meritterte spiller. Han er svensk mester med Färjestad i 2002, i tillegg til å vinne Gullpucken i både i 2002 og 2008. Mats ble også plukket ut til All-star team i 2008, da han spilte for Kölner Haie i Tyskland. Han ble også klubbens første utenlandsproff, da han sammen med sin tvillingbror Marius ble hentet til Färjestad i 1999. Deres far John Trygg var også MS-spiller, og var med på gull-lagene i både 1977 og 1978. Mats er fremdeles aktiv, og spiller til daglig i Lørenskog. Hans offisielle VM/OL kamper teller i dag 112 kamper, og etter denne sesongen vil han mest sannsynlig stå med nest flest landskamper i Norges ishockeyhistorie.

Draktnumrene til disse spillerne, som nå er hengt i taket, vil fra og med neste sesong, bli fredet til evig tid. Dette som en hyllest til alt disse personene har tilført vår klubb og vår historie.

Andre pause

Straffekonkurranse 5 utespillere fra VIF, pluss en keeper med MS-bakgrunn, mot 5 tidligere MS-spillere, som i dag spiller i andre GET-liga klubber.
Setter opp dueller 2 og 2, hvor de får ta to straffer hver og vi teller opp hvilket lag som vinner.
Når isen er tatt, setter spillerne seg i boksen, for å se på straffekonkurransen. De aktuelle VIF-spillerne stiller seg på isen, mens MS sine straffeleggere blir ropt ut på isen en og en.

VIF:
Glenn Jensen (keeper)
Mathias Trygg – oppfostret i MS
Jonas Knutsen – oppfostret i MS
Sondre Olden – oppfostret i MS
Stefan Espeland – oppfostret i MS
Jesper Hoel – Sønn av Vidar Hoel, som var med på gullaget til MS i 77 og 78.

MS:
Victor Tisell (nåværende MS keeper)
Jonas Djupvik Løvlie – Oppfostret i MS, og med på MS-laget som rykket opp i GET-ligaen i 2009. Spiller til daglig i Sparta, og har allerede fått flere landskamper for Norge.
Christian Thinn – Oppfostret i MS. Var tilbake i MS i en kort periode i 2011/2012, hvor han virkelig tok steget opp og viste hva han hadde å tilføre GET-ligaen. Spiller i dag i Frisk Asker, og er en etablert og pålitelig poenggjører.
Magnus Lindahl – Oppfostret i MS. Var også med på MS- laget som rykket opp i GET-ligaen i 2009, før turen gikk videre til Stavanger året etter. Her ble han norgesmester i 2010. Magnus spiller til daglig i Sparta, og debuterte også på landslaget i fjor.
Martin Hansen – Oppfostret i MS. Har 485 serie- og 40 sluttspillskamper i GET-ligaen. Kom tilbake til klubben i 2009 og var kaptein i 4 år, før han i fjor la skøytene på hylla. Vi ønsker Martin, vår straffe-ekspert, velkommen tilbake på isen.
Pål Skogli – Står oppført med 216 seriekamper for MS, og 167 poeng. Han var sammen med Martin, Magnus og Jonas sterke bidragsytere til MS sitt opprykk i 2009. Pål er kjent for å være en sniper, og har nå snørt på seg skøytene igjen for vår 100-årsfest.


Etter kampen:
Alle barn med drakter kan komme i garderoben for bilder og autografer med dagens A-lagsspillere, og tidligere MS- spillere.


Kjøreplan:


Oppvarming kl. 17.20
Spillerne på isen kl. 17.53 - stiller seg på blå
Kampstart kl. 18.00

1. pause Hedring av gamle spillere og utdeling av blomster
ca. 20 min pause mellom periodene

2. pause Vanlig vannepause på 15 min, før straffekonkurranse på ny is, mens lagene står i hver sin bås.
Med en gang straffekonkurransen er ferdig, starter 3 periode. MS sine straffeleggere blir ropt ut
på isen 1 og 1.

Etter kampen Alle barn kan komme ned i garderoben og ta bilder og få autografer av dagens, og tidligere MS-
spillere.

Sofie er fotograf.


Manglerud Star-spillere i Get-ligaen:


Frisk Asker: 4 stk
Lørenskog: 8 stk + 2 trenere
Sparta: 5 stk
Stavanger: 4 stk + 2 trenere
Stjernen: 2 stk
Storhamar: 2 stk
Tønsberg: 2 stk
Vålerenga: 7 stk + 1 trener

Manglerud Star-spillere i utlandet:

Mattis Olimb
Ken Andre Olimb
Martin Røymark
Niklas Roest
Lars Volden
Lars Haugen

Manglerud Star-spillere draftet til NHL:

Knut Walbye
Markus Søberg
Steffen Søberg
Lars Volden
Mats Frøshaug
Sondre Olden

Siste VM-tropp herrer:
Lars Haugen, Lars Volden, Steffen Søberg, Mats Trygg, Mads Hansen, Martin Røymark, Mattis Olimb, Ken Andre Olimb, Niklas Roest)

Sist VM-tropp for damer
Martine Henriksen, Mathea Fischer og Madelen Rognaldsen
Print artikkel Skriv ut artikkelen
Manglerud Star ishockey
Plogvn. 22
0681 Oslo
Postboks 177 Manglerud
0612 Oslo
Kontaktinformasjon
Tlf: Bredde/Ishall 906 03 672
Tlf: Elite 97 09 14 06
post.bredde@mshockey.no
post.elite@mshockey.no

www.mshockey.no
Manglerud Star Bredde
Org.Nr.: 979 622 015
Konto nr.: 1602 52 47047
Manglerud Star Elite
Org.Nr.: 998 618 967
Konto nr.: 1503.29.31623

Nettløsning er levert av Kréatif AS